Читај ми!

Hamilton najbrži u Maleziji

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije na stazi Sepang. Njegov klupski drug Rozberg bio je drugi a treće mesto zauzeo je Sebastijan Fetel.

Hamilton je do prve pobede na trci u Maleziji došao za sat, 40 minuta, 25 sekundi i 974 stotinki. To je njegova prva pobeda još od trke u Mađarskoj prošle godine.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg sa zaostatkom od 17,313 sekundi. To je prvi put od 1955. godine i trke u Italiji da su vozači Mercedesa na jednoj trci osvojili prva dva mesta.

Treći kroz cilj prošao je četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula sa 25,534 sekunde zaostatka.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Ferarija Fernando Alonso, peti je bio Niko Hilkenberg iz Fors Indije, a šesto mesto zauzeo je Dženson Baton iz Meklarena.

Bodove su još osvojili vozači Vilijamsa Felipe Masa i Valteri Botas, Kevin Magnusen iz Meklarena i Denis Kvajt iz ekipe Toro Roso.

Rozberg je, posle pobede u prvoj trci u Australiji, zadržao prvo mesto u šampionatu sa 43 boda, drugi je Hamilton sa 25, a treći Alonso sa 24 boda.

Vozači, zvaničnici i navijači su pre trke minutom ćutanja odali poštu putnicima malezijskog aviona koji je nestao 8. marta. Vozačima je na kacigama bila ispisana poruka:"Molimo se za avion MH370".

Hamilton je bez greške vozio tokom cele trke. Iskoristio je pol poziciju i poveo, dok je Rozberg u prvoj krivini uspeo da preuzme drugo mesto od Fetela, koga je zatim pretekao i klupski kolega Danijel Rikardo, koji je zbog greške u boksu ostao bez bodova.

Fetel se potom vratio na treću poziciju i pokušavao da pretekne Rozberga, ali je vozač Mercedesa uspeo da odbije njegove napade i sačuva drugo mesto.

Naredna, treća trka u šampionatu, na programu je u nedelju, 6. aprila za Veliku nagradu Bahreina u Manami.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара