Читај ми!

Roma pobednik Dakara, Sagmajster 53.

Španski automobilista Nani Roma pobednik je ovogodišnjeg Dakar relija, dok je srpski motociklista Gabor Sagmajster takmičenje završio na 53. mestu, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Španski automobilista Nani Roma iz tima Mini pobednik je Dakar relija. Roma je pred start 13, poslednje etape, imao 26 sekundi zaostatka iza Stefana Peterhansela, ali je Francuz po naredbi tima usporio, pa čak i stao, kako bi prepustio Špancu pobedu.

Tom naredbom je omogućeno da vozači Minija Roma, branilac titule Peterhansel i Naser Al Atijah iz Katara, zauzmu tri mesta i sva mesta na pobedničkom postolju.

U poslednjoj etapi Dakar relija, koja je vožena od La Serene do Valparaisa u Čileu u dužini od 157 kilometara, trijumfovao je Belgijanac Žinijel de Vilije, dok je Roma četvrti prošao kroz cilj.

Španac je tako objedinio titule u Dakaru u konkurenciji automobila i motora, koju je osvojio 2004. godine.

Kada je u pitanju titula kod motociklista ove godine u Dakar reliju pobedio je još jedan Španac, Mark Koma kome je ovo četvrti trofej u karijeri. Drugo mesto zauzeo je njegov sunarodnik Đordi Viladoms, dok je Francuz Olivije Pen na cilj stigao treći.

Gabor Sagmajster osvojio je 53. mesto u generalnom plasmanu na svom šestom Dakar reliju. To mu je najbolji rezultat uz podsećanje da je čak pet puta dolazio do cilja. Ove sezone u klasi maraton bio je 12. Poslednju etapu od La Serene do Valparisa završio je na 59. mestu.

"Ovo je velika stvar za mene. Bio sam nedovoljno oporavljen zbog preloma ključne kosti, pa sam još i ovde povredio drugo rame. Motor mi je star čak tri godine, reli je bio teži nego ikada, odustalo je sto motociklista. Međutim, ponovo sam uspeo i još sam postigao najbolji rezultat do sada. Mislim da sam se odužio na pravi način navijačima, sponzorima i svima koji su verovali u mene. Uvek može bolje, ali dobro je i ovako. Posebnu zahvalnost dugujem Euro petrolu, mom generalnom sponzoru, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Sekretarijatu sporta i omladine Vojvodine, gradu Subotici, Sat-traktu, Guarani i svim ostalim sponzorima bez kojih ne bih ni mogao da dođem ovde", istakao je motociklista iz Subotice.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи