Gabor u Abu Dabiju

Motociklista iz Subotice Gabor Sagmajster treći put u karijeri učestvuje na Abu Dabi reliju, koji se boduje za Svetski šampionat. Super specijal u Jas Marini dug 2 kilometra završio je na 18. mestu. Danas se vozi prva etapa.

Abu Dabi reli voziće se do 11. aprila. Predviđeno je pet etapa na stazi dužine 1.987 kilometara. Sagmajster je 2010. i 2012. godine osvajao 20. mesto na ovom takmičenju.

Takmičenje se održava 23. put i veoma je važno za učesnike maratonskog relija. Poznati asovi sa Dakar relija poput Rodrigeza, Barede, Kome, Ulevalsetera sa velikim ambicijama dolaze u Abu Dabi.

- U pitanju je Svetsko prvenstvo i ciljevi su uvek visoki. Moj plan je da pokušam da se plasiram među 15 najboljih i tako popravim rezultat u odnosu na prošlu godinu. Već na prologu se videlo da je konkurencija jaka, ali pravi izazovi počinju tek danas kad krenemo u pustinju. U ekipi sam sa Miranom Stanovnikom, mehaničar nam je Nemac Kajzer Trsten, a tu su još Vlade Rajević i novinar Mark Zakinski sa snimateljem iz RTV Vojvodina - izjavio je Gabor Sagmajster za sajt RTS-a.

Na Super specijalu (prolog) najbrži je bio automobilista iz Poljske Holovšic sa Minijem (1:38,6). Kod kvadova prvo mesto osvojio je Mohamed Abu Isa iz Katara (1:41,4), dok je kod motociklista najbolje vreme ostvario Britanac Sem Sanderlend sa Hondom (1:41,5). Sledili su ga Helder Rodrigez (1:42,2) i Đoan Bareda (1:43,3).

Španac Mark Koma bio je peti (1:45,0), Slovenac Miran Stanovnik zauzeo je 11. mesto (1:52,3), a predstavnik Srbije Sagmajster stigao je na cilj 18. (1:55,7).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара