Читај ми!

Grčka pala u Čairu

Srbija zabeležila uvodnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Holandiji. U odličnoj atmosferi rekonstruisane hale Čair naše najbolje rukometašice su lako i ubedljivo savladale Grčku sa 36:20.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras Grčku sa 36:20 (19:9), u prvom meču kvalifikacija za Evropski šampionat u Holandiji 2012. godine.

Pred više od 4.000 gledalaca u renoviranoj dvorani "Čair" najefikasnija u selekciji Srbije bila je Andrea Lekić sa deset golova. Tanja Damnjanović postigla je šest, a Svetlana Ognjenović pet golova.

Grkinje su zapretile na samom startu, povele sa 2:0, ali to je bilo i sve od nejakih gošći, autsajdera u kvalifikacionoj grupi, u kojoj se još nalaze Portugal i Rumunija. Golovima Andree Lekić i Svetlane Ognjenović, Srbija prvi put dolazi u vođstvo u osmom minutu (3:2), a već pet minuta kasnije, bilo je 6:3. Ređali su se golovi Koperec, Popović, Lekić i ostalih za 11:5 do prvog tajm-auta u 20. minutu. Od tada, pa do kraja susreta, selektor Bošković je mešao karte, a sve igračice, iskoristile su svoju šansu na pravi način, praćene sjajnom podrškom sa tribina.

Srbija u drugom kolu narednog vikenda gostuje u Portugalu.

SRBIJA: Krpež 2 , Popović 1 , Koperec 3 , Lekić 10(6), Števin 2, Matić, Damnjanović 6, Vučković 1, Erić 2, Tošović tri odbrane, Rajović, Pop Lazić 2, Ognjenović 4, Cvijić 1, Tomašević 12 odbrana, Nišavić 2
GRČKA: Korpa pet odbrana, Mavrogeorgi N, Mavrogeorgi Z., Mastaka, Lognaidou 7, Kocampoidu, Papacoglu, Hontokoridu, Vafeadu, Papanikolau, Dimitru 3(1), Evagelidu, Cakalu 4, Masmanidu, Mfala, Anitsi 5.

Posle meča selektor Bošković rekao je da mu je žao što u Nišu reprezentacija nije igrala sa jačim protivnikom.

"Prepun sam utisaka. Hvala Nišlijama što su nas podržali. Imali smo samo dva dana treninga, nismo mogli mnogo da se pripremamo, ali mi je žao što večeras nismo igrali sa jačom ekipom, kao što je Danska ili Norveška", rekao je Bošković na konferenciji za novinare. On je dodao da je u ekipi dobra atmosfera i da će sigurno osvojiti medalju na Svetskom prvenstvu 2013. u Srbiji.

"Znali smo da Grčka nije kvalitetna ekipa. Trudili smo se i igrali kao protiv najjačeg tima na svetu", rekao je Bošković. Selektor Srbije najavio je da će u narednom meču u Portugalu tražiti od igračica da budu još borbenije.

"Mi idemo u Portugal da pobedimo. Devojke zaslužuju da ih Srbija podrži, jer će to znati da vrate", rekao je Bošković.

Rukometašica Srbije Jelena Erić takođe se zahvalila Nišlijama na podršci.

"Prepuna sam utisaka, jer sam posle nekoliko godina ponovo u reprezentaciji. Imamo atmosferu u ekipi za mnogo veće domete, nego što je pobeda u meču sa Grčkom", rekla je Erićeva.

Selektor Grčke Atanasios Palamos istakao je da njegova ekipa nema mnogo iskustva i nije sastavljena od profesionalnih igračica.

"Mi smo dali sve od sebe u meču sa Srbijom. Za nas je ovo pre svega veliko iskustvo i velika škola", rekao je Palamos.

Rukometašica Grčke Labrini Cakalu naglasila je da su igračice imale tek nekoliko zajedničkih treninga.

"Čestitam Srbiji. Ovo je bilo važno iskustvo za nas", rekla je Cakalu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво