Preminuo rukometni trener Zoran Kurteš

Srpski rukometni trener i bivši reprezentativac Zoran Kurteš (44) umro je u petak uveče u Rumuniji gde je trenirao tim Konstanca.

Kako je za agenciju Beta danas rekao Kurtešov prijetelj, on je dobio infarkt za vreme košarkaškog susreta polufinala Evrolige Partizan-Olimpijakos.

Kurteš je umro u crnomorskom letovalištu Mamaja. On je Konstancu trenirao od 2008. godine, a u četvrtak je taj tim osvojio titulu prvaka Rumunije.

Predsednik Rumunske rukometne federacije Kristijan Gacu je izjavio agenciji Mediafaks da je smrt srpskog trenera "veliki gubitak za ceo rukomet, a posebno za HCM Konstanca, jer je on u potpunosti uspeo daizmeni mentalitet ekipe".

Gacu je naveo da su evolucija igrača i dobra igra u Ligi šampiona u potpunosti potvrdili vrednost Zorana Kurtesa. Prema njegovim rečima, Kurtešu u Rumuniji treba odati počast, abiće odložena i takmičenja u Kupu Rumunije.

Zoran Kurteš je pre odlasku u Rumuniju živeo u Novom Sadu. Bio je reprezentativac, selektor i trener rukometaša Partizana u šampionskim danima te ekipe.

Kurteš je rođen 23. decembra 1965. godine u Novom Sadu. Svoju trenersku karijeru je započeo u Jugoviću, da bi ga rukometni put kasnije vodio u Sintelon, Partizan, Vojvodinu, Al Ahli, Pik Seged i na kraju, rumunsku Konstancu, sa kojom je ovih dana proslavljao drugu titulu šampiona zaredom.

Bio je prvi trener, koji je vodio neku rumunsku ekipu u osmini finala Lige šampiona, a u Srbiji je titule osvajao sa Partizanom i Vojvodinom.

Selektor reprezentaciju Jugoslavije bio je na Svetskom prvenstvu u Portugaliji 2003. godine, kada je osvojeno osmo mesto.

Datum sahrane Kurteša biće naknadno saopšten.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи