Srbija pobedila Švajcarsku u Zaječaru

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Zaječaru selekciju Švajcarske sa 35:27 (15:11) u utakmici sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Mladen Bojinović sa osam golova, Uroš Mitrović postigao je šest pogodaka, a Marko Vujin dodao je na to još pet golova.

Srbija sada vodi na tabeli Druge grupe se 11 bodova iz sedam utakmica, a bod manje ima Rusija koja u četvrtak igra sa Farskim Ostrvima. Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane reprezentacije u grupi.

Izabranici Jovice Cvetkovića dobro su počeli utakmicu i posle nekoliko minuta došli su do prednosti od 4:0. Nakon toga došlo je do opuštanja u redovima reprezentacije Srbije, što su gosti iskoristili i smanjili na 8:6.

Ipak, do kraja prvog poluvremena "orlovi" su opet podigli nivo igre u odbrani i realizovali nekoliko kontranapada, što im je donelo vođstvo od četiri gola u 30. minutu (15:11).

Uvodni minuti drugog poluvremena takođe su pripali domaćoj selekciji, koja je u 40. minutu došla do prednosti od 23:16. Ipak, u narednih deset minuta Švajcarci su zaigrali mnogo bolje u odbrani, pa su u 52. minutu prišli na tri gola zaostatka (25:22).

Ekipa Srbije utakmicu je "prelomila" u samoj završnici, kada je sa igračem manje postigla tri gola i povela sa 30:23.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво