Rukometašice Srbije počele pripreme

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Milorad Milatović ocenio na početku priprema za baraž mečeve sa Nemačkom, koji se igra za odlazak na šampionat sveta u Kini, da naš državni tim nije favorit, ali da ima šansu da eliminiše kvalitetnog protivnika.

"Kod svih igračica primetna je velika želja da se plasiraju na planetarni šampionat i prirede prijatno iznenađenje", izjavio je Milatović, koji se vratio na "kormilo" reprezentacije.

On je na konferenciji za novinare, održanoj u hotelu "Srbija", istakao da dobro poznaje kvalitete i nedostatke protivnika koji će u susretima sa srpskom reprezentacijom igrati bez tri standardne igračice.

"Bez obzira na sastav koji će nam se suprotstaviti, Nemačka je kvalitetnija i uigranija ekipa od nas. Mislim da će umesto povređenih rukometašica njihov selektor pozvati u tim mlađe snage koje će pokušati da se nametnu i svakako će igrati mnogo brže", naveo je Milatović.

Prema njegovim rečima stanje u našem ženskom rukometu dosta se promenilo u odnosu na period kada je on poslednji put bio na čelu reprezentacije.

"U ovom trenutku Savez je dosta organizovaniji i deluje da je mnogo ispred kvaliteta reprezentacije, dok o našem prvenstvu ne treba trošiti reči s obzirom da nam liga stagnira već godinama", naglasio je selektor.

Jedna od najiskusnijih reprezentativki Jelena Erić ocenila je da će prednost u duelima sa Nemačkom predstavljati brzina i jača odbrana koju njene saigračice mogu da odigraju.

"Sa Nemicama smo igrale na šampionatu Evrope u Makedoniji i izgubili taj meč sticajem nesrećnih okolnosti. Pokazale smo tada, međutim, da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima", rekla je Erić.

Andrea Lekić podsetila je da je selekcija Nemačke u samom vrhu svetskog rukometa i dodala da Srbiju očekuju jako teške borbe za plasman na Svetsko prvenstvo.

"Učcinićemo sve da odigramo najbolje sto možemo. Najbitnija stvar je da broj grešaka svedemo na minimum", zaključila je Lekić.

Srbija će prvu utakmicu baraža odigrati 7. juna u Žaječaru, a revanš je na programu šest dana kasnije u Hamburgu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво