Читај ми!

U rukometu ništa novo, borba za finale do zadnje kapi znoja

Četvrtfinale 28. Svetskog prvenstva u muškoj rukometnoj konkurenciji donelo je četiri odlične utakmice. Francuska, Španija, Švedska i Danska izašle su kao trijumfalne ekipe i plasirale su se u polufinale koje će se održati u Gdanjsku i Stokholmu.

Sve reprezentacije, osim Španije dospele su u finiš turnira bez poraza, a uz to opravdale su ulogu favorita i konkuretna za neku od medalja.

Ukoliko je suditi prema dosadašnjem učinku polufinalnih parova, borba za ulazak u finale Svetskog prvenstva biće iscrpljujuća, budući da su ekipe konkuretne i ujednačene, a uz to motiva ne manjka ni u jednom taboru.

Prvi polufinalni par čine Danska - Španija, a drugi Francuska i Švedska.

Pomenute četiri reprezentacije su se i pre dve godine u Egiptu borile za odličja, kao i prošle godine u Budimpešti kada su igrale polufinale Evropskog prvenstva.

U prvom polufinalu sastaće Danska i Španija koje su bile rivali u istoj fazi takmičenja na prethodnom šampionatu sveta.

Ovaj meč će biti ujedno je i poslednji koji će biti odigran u Poljskoj, budući da se finale i borba za treće mesto igraju u Stokholmu. Duel je na programu u petak, 27. januara u 18:00 po srednjeevropskom vremenu.

Drugo polufinale je još jedan okršaj između Švedske i Francuske, a "trikolori" će pokušati da vrate poraz skandinavskoj selekciji iz polufinala u Egiptu 2021.

Utakmica će se odigrati u Stokholmu u petak, 27. januara u 21:00 po srednjeevropskom vremenu.

Selekcije koje su pobedile Srbiju u ranijim fazama turnira eliminisane su u četvrtfinalu i neće se boriti za odličja. 

Za plasman od petog do osmog mesta na šampionatu sveta igraće Nemačka protiv Egipta u petak, 27. januara, u 15:30 po srednjeevropskom vremenu, dok će Norveška istog dana odmeriti snage sa Mađarskom u 18:00 časova.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво