Читај ми!

Francuska nakon velike borbe savladala Nemačku, Švedska sigurna protiv Egipta

Rukometaši Francuske savladali Nemačku sa 35:28, dok je Švedska bila bolja od Egipta rezultatom 27:22. Francuska i Švedska igraće u drugom polufinalu Svetskog prvenstva. U prvom meču sastaju se Španija i Danska. Polufinala su na programu u petak.

Velika borba i pobeda Francuza u duelu sa Nemačkom. Nemačka je bila bolji rival u prvom poluvremenu. Dobro je ušla i u nastavak, a onda je usledio preokret Francuza, koji do kraja meča nisu ispustili prednost, stigli do ubedljive pobede i zasluženo se plasirali u polufinale.

Nemci su bolje ušli u meč. Vodili su tokom većeg dela prvog poluvremena. Francuzi su u par navrata stizali do izjednačenja, ne i do preokreta. Najveću prednost Nemci su imali pri rezultatu 11:7. Francuzi su brzo uspeli da istope prednost rivala i izjednače na 11:11. Do odlaska na odmor isti broj golova na obe strane - 16:16.

Nastavak je doneo veliku borbu dva rivala. Nemci su ponovo stigli do dva gola prednosti. Potom je rival uspeo da preokrene rezultat i povede. Žestok tempo u kome su se Francuzi bolje snašli i u poslednjih deset minuta ušli sa četiri gola prednosti 28:24.

Potom su Francuzi rutinski priveli meč kraju za, na kraju ubedljivih 35:28 i plasman u polufinale.

Švedska je opravdala ulogu favorita u duelu sa Egiptom i pobedila je rivala rezultatim 27:22.

Domaćin je nešto sporije ušao u meč, Egipat je to iskoristio i stekao prednost koja ije prelazila dva gola razlike. Poslednje vođstvo Egipćani su imali pri rezultatu 9:8. Usledilo je furiozni finiš prvog poluvremena u kome Šveđani prave seriju od 6:0 i na poluvremenu su imali pet golova prednosti 14:9.

U nastavku domaćin je održavao prednost. Odbio je nekoliko naleta rivala koji je u jednom momentu prišao na tri gola zaostatka (21:18), ali to je bilo sve što je uradio na ovom meču.

Šveđani su potom rutinski priveli meč kraju za konačnih 26:22 i plasman u polufinale.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво