Читај ми!

Danci imaju priliku da vrate dug Mađarima iz 2017. godine

Dvostruki branilac svetskog rukometnog trona je selekcija Danske koja je turnir osvajala 2021. u Egiptu i 2019. godine kada je bila sudomaćin sa Nemačkom. Ove godine imaju priliku da naprave uspeh koji nikome nije pošao za rukom - osvajanje šampionata sveta treći put zaredom.

Poznati su četvrtfinalni parovi ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u rukometu. Od osam selekcija koje su izborile plasman na završnicu turnira, sedam je iz Evrope, jedino je Egipat iz Afrike. 

Nijedna reprezentacija u istoriji rukometa nije osvojila Svetsko prvenstvo tri puta uzastopno, a najbliže su bile Švedska, Rumunija, Francuska i sada Danska, svaka od pomenutih selekcija trijumfovala je dva puta zaredom. 

Aktuelni šampioni nisu izgubili meč na Svetskom prvenstvu još od osmine finala 2017. godine kada su poraženi od Mađarske. Od tada do danas pobedili su u 24 utakmica i remizirali dva puta - u četvrtfinalu protiv Egipta pre dve godine i protiv Hrvatske na ovogodišnjem turniru sveta.

U četvrtfinalu, između ostalih parova, sastaju se Danska i Mađarska i deluje da će ovo biti idealna prilika za poravnanje računa, odnosno vraćanje sportskog duga iz 2017. godine. 

Reprezentacija Danske je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu ostvarila pet trijumfa i odigrala je jedan remi, protiv pomenute Hrvatske, dok je Mađarska napravila skor od četiri pobede i dva poraza.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво