Читај ми!

Nemačka pobedom nad Holanđanima oduzela "orlovima" šansu za plasman u četvrtfinale

Rukometaši Nemačke pobedili su Holandiju 33:26 u drugom kolu Grupe 3 i ostavili Srbiju bez šanse da se plasira u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Reprezentacija Srbije savladala je ranije danas Argentinu sa 28:22 u drugom kolu Grupe 3 Svetskog prvenstva, ali nakon pobede Nemačke nad Holandijom, "orlovi" su ostali bez šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

U nokaut fazi Svetskog prvenstva igraće Nemačka i Norveška. U ponedeljak će dve neporažene selekcije u Grupi 3 odlučivati o prvoj poziciji, od koje će zavisiti ko će na Španiju, a ko na Francusku iz Grupe 4.

Rukometašima Srbije ostaje borba za 10. mesto koje bi moglo da vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Uslov je pobeda nad Holandijom u ponedeljak (18.00), ali i bolja gol-razlika od Slovenije, Islanda i Mađarske.

Nemačka je večeras odigrala savršen meč, dobila je prvo poluvreme rezultatom 15:12, a drugo je odigrala još jače i agresivnije, dok Holanđani nisu imali pravi odgovor.

Juri Knor je bio najefikasniji igrač sa devet pogodaka, od toga šest iz sedmeraca. Patrik Grecki je šest puta zatresao mrežu protivnika, dok je pivotmen Johanesa Gola pet puta pogodio.

Kod Holanđana je najbolji bio levoruki Kaj Smits sa šest pogodaka, dok je Luk Stejns pet puta bio precizan. Golman Bart Ravensberger nije imao svoj dan, odbranio je samo sedam udaraca, što nije bilo dovoljno za bolji rezultat.

Svetsko prvenstvo, 2. kolo:

Grupa 3:

Srbija - Argentina 28:22
Katar - Norveška 17:30
Holandija - Nemačka 26:33

Grupa 4:

Bahrein - Egipat 22:26
Hrvatska - Belgija 34:26
SAD - Danska 24:33

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи