Читај ми!

Holandija nakon preokreta savladala Katar, ubedljiva pobeda Nemačke

Rukometaši Holandije savladali su Katar sa 32:30 u meču prvog kola Grupe 3. Nemačka ubedljivo savladala Argentinu - 39:19. Bahrein nadigrao SAD, a Egipat Belgiju u Grupi 4. Poraz Srbije, remi Danske i Hrvatske.

Holanđani sada imaju četiri boda u novoformiranoj grupi, dok je Katar ostao bez bodova i definitivno izgubio šanse za dalji plasman. Holanđani su uspeoli da u drugom poluvremenu preokrenu rezultat, istopili su prednost rivala od četiri gola stigli do prednosti koju su sačuvajli do kraja meča.

Katar je odlično odigrao prvi deo igre i na poluvremenu je imao četiri gola prednosti, 19:15. Nastavak je doneo zanimljiv duel. Holanđani su konstantno hvatali priključak prilazili na gol zaostatka.

Holanđani su dvanaeset minuta pre kraja uspeli da izjednače na 25:25. Usledila je igra gol za gol, da bi Holandija prvi put na meču povela sa 27:26, devet minuta pre kraja.

Katar je ostao sa igračem manje, što Holanđani uspevaju da iskoriste i sedam minuta pre kraja imali su dva gola prednosti - 29:27.

Katar nije imao snage da se vrati u meč, nekoliko grešeaka sa igračem više i pet minuta pre kraja rival odlazi na plus tri.

Do kraja meča Katar je imao priliku i da izjednači, međutim rival im krade loptu i iz kontre ponovo odlazi na plus dva. Na kraju pobeda Holandije od 32:30.

Najefikasniji u selekciji Holandije bili su Kaj Smits i Rutger ten Velde sa po osam golova. U selekciji Katara najbolji je bio Ahmad Madadi sa 11 golova.

U drugom današnjem meču u okviru Grupe 4, Bahrein je sasvladao SAD sa 32:27 i zadržao šanse za plasman u četvrtfinale.

Drugi meč naše Grupe 3 doneo je ubedljiv trijumf Nemačke protiv Argentine - 39:19. Nemci su potvrdili ulogu favorita protiv Argentinaca. Brzo su slomili otpor rivala, i pobeda nije dolazila u pitanje. Samo se čekao konačan rezultat. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je trojac - Gola, Groecki i Mertens sa po pet golova. Kod Argentinaca, Martinez je postigao pet golova.

U poslednjem meču današnjeg programa Grupe 3, Norveška je nakon preokreta savladala Srbiju sa 31:28.

Egipat je bio bolji od Belgije sa 33:28, a Danska i Hrvatska odigrale nerešeno - 32:32 u mečevima Grupe 4. 

Grupa 3:

Holandija - Katar 32:30
Nemačka - Argentina 39:19
Srbija - Norveška 31:28

Tabela:
Nemačka 6
Norveška 6
Holandija 4
Srbija 2
Katar 0
Argentina 0

Grupa 4:

Bahrein - SAD 32:27
Egipat - Belgija 33:28
Danska - Hrvatska 32:32

Tabela:
Egipat 6
Danska 5
Bahrein 4
Hrvatska 3
Belgija 0
SAD 0

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво