Читај ми!

Vujović kao selektor Irana prvi put protiv Crne Gore

Olimpijski šampion Veselin Vujović sa selektorskog mesta predvodi reprezentaciju Irana. Na ovogodišnjem Svetskom rukometnom prvenstvu "tim Meli" je startovao pobedom nad Čileom 25:24, a u drugom kolu turnira sastaje se sa Crnom Gorom. Prenos utakmice je na Drugom programu RTS-a od 18.00 časova.

Selektor Irana Veselin Vujović biće u centru pažnje na meču protiv Crne Gore, jer će igrati protiv reprezentacije svoje zemlje.

Azijska ekipa je već ispisala istoriju, pobedivši Čile 25:24. To je prva pobeda Irana ikada u preliminarnoj fazi takmičenja što im daje dobre šanse da obezbede plasman u grupnu fazu.

Crna Gora je u prvom kolu poražena od Španije 30:25. Uprkos tom porazu ekipa iz Evrope je favorit u meču protiv Irana.

Islamska Republika Iran 2015. debitovala je na Svetskom prvenstvu za muškarce. U Kataru su završili na 21. mestu pošto su pobedili u dva od sedam mečeva - oba u Predsedničkom kupu protiv Čilea i Saudijske Arabije.

"Tim Meli" se vratio na svetsku rukometnu scenu posle osmogodišnje pauze.

Rezervisali su kartu za ovogodišnji turnir sveta nakon što su završili kao četvrti na Azijskom rukometnom prvenstvu 2022. godine.

Veselin Vujović je u igračkim danima osvojio Olimpijske igre 1984. i Svetsko prvenstvo 1986 i ima velikog iskustva i kao igrač i kao trener.

Kao selektor Slovenije 2017. godine napravio je iznenađenje osvojenom bronzom na Svetskom prvenstvu.

Čini se teškim ponovni uspeh Vujovića na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu sa Iranom, ali je crnogorski trener bio prilično optimističan uoči turnira.

"Iran će morati da se suoči sa nekim zaista jakim protivnicima u grupi, ali mi ćemo uložiti sve napore da postignemo pristojne rezultate. Nećemo se uplašiti nijednog protivnika i daćemo sve od sebe", rekao je selektor Irana Veselin Vujović. 

Iran se nalazi u Grupi A, pored Čilea i Crne Gore igraće i protiv Španije u trećem kolu preliminarne faze Svetskog rukometnog prvenstva.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво