Читај ми!

Vujovićev Iran posle velike drame i preokreta pobedio Čile

U drugom danu Svetskog prvenstva u rukometu u Poljskoj i Švedskoj pobede su upisali Iran, Slovenija, Mađarska i Zelenortska ostrva.

Iran, čiji je selektor proslavljeni rukometaš Veselin Vujović, pobedio je Čile 25:24 u duelu grupe A u Krakovu posle neizvesne završnice.

Iranci su imali blagu prednost tokom većeg dela meča, da bi Čileanci u drugom poluvremenu bolje zaigrali i stigli do tri gola prednosti na pet minuta do kraja. Vujovićevi izabranici su uspeli da na 24 sekunde do kraja dođu do pobedničkog gola.

Zelenortska ostrva su napravila istorijski rezultat, upisavši prvu pobedu na svetskim prvenstvima. Iznenađujuće su pobedili Urugvaj 33:25 u meču grupe C.

Na debitantskom učešću 2021. završili su takmičenje bez pobede u tri meča.

Slovenija je u drugom meču Grupe B bila ubedljiva protiv Saudijske Arabije 33:19, prethodno su Francuzi pobedili Poljake 26:24 na otvaranju.

Mađarska je opravdala ulogu favorita protiv Južne Koreje trijumfom 35:27 u sudaru grupe D.

Srbija igra prvi meč u petak

Svetsko rukometno prvenstvo ove godine održava se u gradovima Poljske i Švedske i trajaće do 29. januara. Turnir je organizovan u tri faze - preliminarnoj, grupnoj i eliminacionoj.

Reprezentacija Srbije se nalazi u Grupi E, a protivnici će joj biti Alžir, Nemačka i Katar, mečevi se igraju u Poljskoj u Katovicama.

Prvi duel "orlovi" će odigrati 13. januara protiv Alžira, a dva dana kasnije očekuje ih meč protiv Nemačke i na kraju prve faze turnira sastaju se sa Katarom, 17. januara.

Nakon preliminarne, ukoliko se Srbija plasira u grupnu fazu, protivnici će joj biti tri od četiri selekcije iz Grupe F u kojoj su Norveška, Argentina, Severna Makedonija, Holandija.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво