Читај ми!

Đerona: Ne možemo da dočekamo početak Svetskog prvenstva

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona kaže da on i njegovi igrači, posle nešto više od dve nedelje priprema, ne mogu da dočekaju da Svetsko prvenstvo počne. Ističe da Alžir poznaju jako dobro jer je imao priliku da se takmiči protiv njih kao selektor Tunisa.

Srbija u petak od 20.30 sati u prvom kolu E grupe Svetskog prvenstva u Katovicama igra protiv Alžira.

"Očekuje nas potpuno drugačiji meč u odnosu na ono što smo igrali protiv Švedske i zato moramo da budemo na oprezu. Biće izazovno, ali uradili smo detaljnu analizu, imamo još jedan trening kada ćemo raditi na finesama u našoj igri i finalnoj pripremi taktike pred sutrašnju utakmicu", izjavio je Đerona na konferenciji za medije, a preneo sajt RSS.

Atmosfera u ekipi je odlična, bila je takva čak i nakon poraza od Švedske u prvoj pripremnoj utakmici, naglasio je Đerona.

"Svi igrači koji su ovde su zdravi, uspeli smo da ih oporavimo od utakmica i putovanja i da ih dobro fizički pripremimo za izazov koji Srbiju očekuje sutra", poručio je Đerona.

Cupara: Uzbuđen sam i zahvalna što sam ovde

Čuvar mreže srpskog tima Vladimir Cupara godinama igra na vrhunskom nivou i ima iskustva na velikim takmičenjima, ali u duel sa Alžirom ulazi vrlo oprezno.

"Uzbuđen sam i zahvalna što sam ovde, kao i što smo svi osim Dejana Milosavljeva zdravstveno spremni da odgovorimo zahtevu, ali ono što znam jeste da je i on sve bolje i da će nam se uskoro priključiti. Očekivanja su mi uvek velika, ali se trudim da ih kontrolišem da ne bi bila kontraproduktivna. Što se tiče Alžira, bitno mi je da pobedimo, nebitno kojim rezultatom i da od početka do kraja utakmice igramo svoju igru", istakao je Cupara.

O igranju utakmica sa protivnicima sa kojima Srbija nema priliku često da igra kaže da je teško pripremiti se za takve mečeve.

"Jako je teško pripremati takve protivnike, nikada u životu nisam igrao ni protiv jednog igrača, osim golmana Gebanea, ali on neće biti taj koji će pokušavati da postigne gol. Međutim, imamo dosta video materijala, Alžir nije na nivou neke evropske selekcije, ali igraju svoj rukomet, na svoj način. Susrećemo se sa nečim sa čime se ne susrećemo često, ali verujem da imamo kvalitet da pobedimo", ističe Cupara.

Milosavljević: Tek od sutra počinju prave utakmice

Marko Milosavljević ističe da uprkos tome što su pripremne utakmice odigrane protiv ekipe Švedske bile na visokom nivou, reprezentacija Srbije teži boljoj i kvalitetnijoj igri.

"Svi smo zadovoljni minutažom i igrom koju smo prikazali, ali tek od sutra počinju prave utakmice. Idemo i očekujemo pobedu već u prvom susretu. Premijere na prvenstvu su uvek jako teške, ali za nas ne postoji druga opcija sem pobede. Voleo bih da dobijem priliku, da dam sve od sebe i doprinesem ekipi na način na koji se od mene to bude zahtevalo", rekao je Milosavljević.

Naglašava da je atmosfera u timu neverovatna i da teško može da se opiše dok se ne vidi.

"Sve igrače starije doživljavam kao stariju braću. Poštujem ih sve, dok posebno uživam u humoru Miloša Orbovića, što može da potvrdi i većina mojih saigrača", kaže Milosavljević.

Srpski tim u nedelju igra protiv Nemačke (18.00), a grupnu fazu završava protiv Katara 17. januara (20.30).

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво