Cvetković: Spremni smo za mečeve sa timom BiH

Selektor rukometnne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković ocenio je da su njegovi izabranici potpuno spremni za predstojeće mečeve sa selekcijom Bosne i Hercegovine, koji se 19. marta u Sarajevu i tri dana kasnije u Nišu igraju u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Austriji 2010. godine.

"U ove teške utakmice ulazimo potpuno spremni. Zadovoljan sam igrom i formom reprezentativaca, a planove jedino remeti izostanak Žarka Šešuma, kao i lakše povrede nekoliko igrača", izjavio je Cvetković na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Selektor najboljih rukometaša Srbije istakao je da je reprezentacija ispunila plan zauzimanjem prvog mesta u drugoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj su još Rusija, Švajcarska, Bosna i Hercegovina, Italija i Farska Ostrva. "Posle uspešnog nastupa na svetskom prvenstvu u Hrvatskoj kao ekipa smo mnogo zreliji i spremniji", tvrdi Cvetković.

Selektor je napomenuo da će, pored Marka Ćuruvije koji zbog povrede nije došao na pripreme, sa prve utakmice u Sarajevu izostati i kapiten Ratko Nikolić, uz napomenu da će on biti "siguran član ekipe" na utakmici u Nišu. "Nikolićeva povreda  nije ozbiljne prirode, ali ne želimo da rizikujemo i zbog toga smo odlučili da on pauzira u prvom meču", rekao je Cvetković i napomenuo da će Nikolića u Sarajevu zameniti Uroš Vilovski.

Pivotmen Nikolić je poručio da će reprezentacija na predstojećim utakmicama nastaviti tamo gde je stala prošle godine u kvalifikacijama. "Predstojeći mečevi sa kvalitetnom ekipom BiH za nas su veoma bitni. Ukoliko se budemo maksimalno angažovali, pohod koji smo započeli pre dve godine i nastavili na prvenstvu sveta u Hrvatskoj krunisaćemo plasmanom na prvenstvo Evrope", rekao je Nikolić.

Jedan od naših najboljih igrača Mladen Bojinović poručio je da "hladne glave treba ući u mečeve sa BiH". "Jedno je sigurno - u Sarajevu ćemo ukrstiti koplja sa Bosancima kojima su, takođe, ovi mečevi veoma važni. Naš protivnik ima sličnu rukometnu školu, igraju brzo i postižu veliki broj golova", dodao je Bojinović.

On je naglasio da je najvažnije nastaviti kontinuitet učestvovanja na velikim međunarodnim takmičenjima. "Posle onoga što smo prikazali u Hrvatskoj sigurno je da smo zaslužili još veći respekt u svetu. Možemo mi još mnogo bolje", poručio je Bojinović.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković podsetio je da bi u slučaju obe pobede protiv BiH naša reprezentacija praktično obezbedila učešće na prvenstvu Evrope. "Koliko sam obavešten, sarajevska "Skenderija" će za prvi meč biti ispunjena do poslednjeg mesta ,kao i niški Čair", rekao je Đurković.

Prema njegovoj najavi, u Beogradu će 16. i 17. aprila gostovati predsednik Evropske rukometne federacije Tor Lijan i generalni sekeretar Mihael Viderer.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи