Partizan želi pobedu protiv Kolubare

Trener rukometaša Partizana Saša Bošković rekao je da veruje da će njegova ekipa pobediti Kolubaru i tako se približiti cilju - osvajanju titule šampiona, ali i Kupa Srbije.

Rukometaši Partizana i Kolubare sutra od 18 sati u SRC "Voždovac" na Banjici igraju derbi meč 19. kola Super lige Srbije. Klub iz Lazarevca prvi je na tabeli sa 32 boda, dok je Partizan drugi sa bodom manje.

"Želimo da ostvarimo 15 pobeda u nastavku šampionata. Verujem u svoju ekipu, verujem da će dati sve od sebe i da ćemo pobediti Kolubaru, iako oni tvrde da imaju bolju ekipu. Naš cilj je da ove godine osvojimo duplu krunu (prvenstvo i Kup Srbije)", rekao je Bošković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kolubara je u prvom delu prvenstva pobedila Partizan sa 23:22, što je bio poslednji poraz Partizana u prvenstvu, a trener crno-belih nije želeo da otkrije od kojeg igrača gostiju njegovoj ekipi preti najveća opasnost.

"Na gostovanju u Lazarevcu nisu baš bili gostoljubivi prema meni. Ne želim da pričam o Kolubari, ja mislim da smo mi bolji, oni tvrde da su oni, videćemo sutra. Bolji su od nas u finansijskom smislu, a danas to mnogo odlučuje", dodao je on.

Trener Bošković istakao je da će njegovoj ekipi svaka utakmica na gostovanju biti teška, jer sve ekipe najbolje igraju upravo protiv Partizana.

"Svaka utakmica će biti teška, jer su pune hale kada Partizan gostuje. Tako je bilo u Kaću, Šapcu i Priboju. Moji igrači su mnogo napredovali, od kada sam u januaru preuzeo ekipu i mislim da zaslužuju mnogo publike. Protiv nas sve ekipe daju 100 odsto i mislim da je to dobro za rukomet", smatra on. Iz Partizana je saopšteno da za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, kao i da će obezbeđenje biti rigorozno da se ne bi ponovile "prljave radnje" iz prve utakmice. Takođe, rečeno je da je na utakmici u Lazarevcu po završetku utakmice obezbeđenje "bez povoda napalo trenera Partizana, kada je on prišao da se rukuje sa sudijama". U Partizanu su istakli važnost sutrašnje utakmice, jer smatraju da bi pobednik tog meča mogao da osvoji titulu prvaka Srbije.

"Partizan i Kolubara su dve najbolje ekipe u ligi i čini se da će pobednik sutrašnjeg meča na kraju osvojiti titulu šampiona. Partizan je poslednji put osvojio titulu 2003. godine i imamo veliki motiv da postanemo šampioni", rekao je generalni direktor Partizana i bivši igrač "crno-belih" Aleksandar Blagojević. On je istakao da je Kolubara odlično organizovana ekipa sa budžetom koji premašuje budžete Partizana i Crvene zvezde, ali je ponovio da je cilj njegove ekipe da ostvari sve pobede do kraja. Kapiten "crno-belih" Ilija Abutović rekao je da se ekipa dobro spremila za meč, ali i da se Partizan ne plaši pobede.

"Najvažnije je da su svi zdravi i da dobro igramo. Dobro smo se spremili za utakmicu koja može da reši pitanje prvaka države. Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru iz drugog poluvremena utakmice u Šapcu, (pobeda Partizana od 26:22). Ne plašimo se pobede", rekao je Abutović.

Ulaznice za utakmicu između Partizana i Kolubare prodaju se po ceni od 150 dinara, a najavljen je i televizijski prenos.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара