Читај ми!

Počinje Svetsko prvenstvo za rukometašice

Svetsko prvenstvo za rukometašice počinje večeras duelom domaćina Španije i Argentine od 20.30 sati i trajaće do 19. decembra. Gradovi domaćini su Torevijeha, Lirija, Granoljers i Kasteljon, gde će po grupama biti raspoređene 32 selekcije.

Titulu šampiona sveta brane rukometasice Holandije, osvojenu 2019. godine na turniru u Japanu pobedom protiv Španije u finalu.

Rukometašice Srbije, koje su na prethodom SP zauzele šesto mesto, smeštene su u grupu B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

Rukometašice put Španije kreću danas, a nastup na SP počinju 3. decembra protiv Poljakinja.

"Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj. Ne idemo sa belom zastavom na Svetsko prvenstvo, a ono što je potrebno da uradimo je da odigramo najmanje šest mečeva", izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar uoči polaska na Svetsko prvenstvo u Španiju.

"Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu izmedu Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za pocetak Svetskog prvenstva", rekao je Bregar.

Jovana Stoiljković istakla je da su pripreme bile kratke, ali da su dobro odrađene.

"Mislim da smo odradili sve dobro i da smo uspeli da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo im adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve to dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke su maksimalno koncentrisane, naporno smo radili, ali atmosfera je na visokom nivou", rekla je Stoiljković.

 

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво