Bregar novi selektor ženske rukometne selekcije Srbije

Uroš Bregar novi je selektor ženske rukometne reprezenatcije Srbije, saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS).

Kako se navodi, upravni odbor RS S doneo je odluku o imenovanju Uroša Bregara za novog selektora ženske reprezentacije Srbije, a imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija.

On je na toj funkciji zamenio Ljubomira Obradovića, sa kojim je Savez juče sporazumno raskinuo saradnju.

Predsednica RSS Milena Delić prokomentarisala je izbor Bregara za novog selektora reprezentacije Srbije.

"Uroša poznajem baš dugo od njegovih početaka u mlađim selekcijama reprezentacije Slovenije. I tada je pokazivao talenat u trenerskom poslu. Jako ambiciozan dečko, godinama radeći zaista se dokazao, pogotovo u ljubljanskom Krimu, gde nije imao kvalitet igračkog kadra na zavidnom nivou, ali je uvek bio nadomak završnice Lige šampiona. Znam kako radi, koliko vredi i koliko je posvećen poslu. Znamo da će i naših pet igračica biti kod njega u Krimu naredne sezone. Mislim da je ovo najidealnije rešenje", rekla je Delić.

"Baraž za Svetsko prvenstvo nas čeka samo mesec dana posle olimpijskih kvalifikacija, a u međuvremenu je istekao i ugovor Ljubomiru Obradoviću. Morali smo brzo da razmišljamo i u kratkom vremenskom periodu opredelimo za novog selektora. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, mislim da je Bregar idealno rešenje", kaže Delić i dodaje da se RSS ne odriče ni jedne reprezentativke.

"Savez ne želi da se odriče bilo koje igračice. Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom. Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa ", zaključila je predsednica RSS.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи