Читај ми!

Đerona: Posle pražnjenja protiv Francuske pokazali da smo prava grupa

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da je obrana bila ključ večerašnje pobede protiv Grčke.

Srbije je slavila protiv Grčku u Zrejaninu 31:21 (15:12), u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

"Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokazali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe. U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima", rekao je Đerona posle meča za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometaši Srbije posle tri utakmice u grupi 1 imaju skor od dve pobede i jednog remija i pet osvojenih bodova.

"U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili mnogo, odigrali dobru odbranu onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove. Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri", zaključio je Đerona.

Jedan od najefikasnijih na meču Lazar Kukić kaže da su rukometaši još jednom pokazali da su prava grupa.

"Drago mi je da nižemo pobede u Zrenjaninu. U prvom poluvremenu smo imali određenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskoj, ali smo pokazali da smo prava grupa. Čestitao bih momcima na dve nedelje fantastičnog rada i posvećenosti", rekao je Kukić.

Srbija će naredni meč kvalifikacija za EP 2022. igrati u aprilu protiv Grčke na gostovanju.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво