Читај ми!

Upoznajte današnje rivale u rukometu - Srbiju i Grčku

Reprezentacija Srbije u Zrenjaninu dočekuje selekciju Grčke. Duel počinje u 17.00. Prenos je na našem dugom programu.

Srbija u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit, naročito posle sjajnog starta u prva dva kola protiv Francuske samopouzdanje ekipe je poraslo. Tako da je naša selekcija spremna da nastavi u istom stilu i protiv manje atraktivnog rivala kakva je Grčka.

Od 1994. godine i prvog Evropskog prvenstva, Grci se nikada nisu plasirali na završnu smotru evropskog rukometa. Na Olimpijskim igrama su učestvovali samo 2004. Godine kao domaćini.

Najbolji i jedini rezultat na Svetskom prvenstvu je 6. mesto. U borbi za 5. mesto im se isprečila reprezentacija Srbije i Crne Gore.

Taj meč je dobila naša selekcija rezultatom 37:26. Jedan od članova tadašnje reprezentacije SCG je i Žikica Milosavljević, koji je danas asistent glavnog trenera Tonija Đerone.

Sa druge strane, Srbija se na Evropsko prvenstvo nije plasirala samo 3 puta. Kada su podignute sankcije UN 1996. godine, Jugoslavija je učestvovala prvi put i uzela bronzu.

Godine 2012. smo bili domaćini i naša selekcija je osvojila srebrnu medalju. U tom pogledu je reprezentacija Srbije mnogo zreliji tim u odnosu na današnjeg protivnika.

Grci su po godinama mlađi od naše reprezentacije, a samim tim i manje iskusni. Pored toga, sa sporadičnim angažmanom u Luksemburgu ili Kipru, svi predstavnici grčkog nacionalnog tima su igrali samo u domaćem prvenstvu.

U našem timu su čak i najmlađi poput Stefana Dodića imali priliku da igraju velike utakmice u EHF Kupu ili Ligi šampiona.

Ova utakmica je trebalo da bude odigrana 4. novembra 2020, ali je EHF otkazao usled pogoršane epidemiološke situacije. Ujedno je ovo i prva utakmica Grčke posle godinu dana, kada su igrali protiv Izraela u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. To znači da su nezagrejani za reprezentativnu scenu.

Srbija će nošena odličnim rezultatima protiv Francuske sigurno ući spremno u meč i neće dozvoliti kiks protiv reprezentacije koja važi za autsajdera u grupi. Da se to ne bi desilo, važno je zadržati mir i samopouzdanje i imati poštovanje prema protivniku, ko god bio sa druge strane.

Grčka je pokazala da ume da igra sa velikim timovima. U kvalifikacijamaza EP 2020. Remizirali su sa Islandom i pobedili Makedoniju na domaćem terenu. Zato je vrlo važno da naša reprezentacija danas bude oprezna.

Na prethodne dve utakmice smo videli zajedništvo jednog tima koji se godinama gradio i konačno pokazao šta zaista ume iz aslužuje. Oko 60% realizovanih šuteva na obe utakmice i sjajan učinak golmana je nešto protiv čega ni velika Francuska nije mogla da se izbori.

Trenutno je najbolji strelac kapiten i pivotmen Mijajlo Marsenić sa 13 postignutih golova.

Velika zasluga za taj učinak ide i bekovima, koji su i više nego uspešno pronalizili Marsenića na crti. U napadu je mnogo lakše igrati kada znate da imate "zid" na golu.

U prvoj utakmici je sjajan bio Dejan Milosavljev, dok je Vladimir Cupara bio heroj i spasio bod u Kreteju odbranivši šut Timotiju Engesanu.

Danas ćemo videdi od kakvog je materijala sastavljena naša selekcija. Da li ih je veliki uspeh protiv Francuza ojačao ili, što je gotovo neverovatno, da im je „ušla voda u uši".

Nadamo se da će Zrenjanin, u ovim kvalifikacijama, ostati neosvojiva tvrđava za protivnike.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво