Читај ми!

Đeronin rad već daje rezultate, ali sistem se tek uspostavlja

Dolazak novog selektora Tonija Đerone pored već vidljivih rezultata trebalo bi da utiče i na uspostavljanje kompletnog sistema funcionisanja srpskog reprezentativnog rukometa, u svim kategorijama, kaže za RTS član UO RSS zadužen za muški rukomet Milorad Krivokapić.

U Srbiji se ponovo priča o rukometu, i to reprezentativnom. Muška seniorska selekcija, koja je poslednji put obradovala naciju 2012. godine, ponovo je u centru pažnje. 

Tri od četiri moguća boda osvojena protiv rukometne velesile Francuske, a sve pod vođstvom novog selektora Tonija Đerone, oduševili su mnoge i ekspresno vratili veru u srpski rukomet.

”Ne znam šta je bilo pre, ali vidim da promene i novi selektor očigledno daju rezultate”, kaže Milorad Krivokapić, član UO RSS-a zadužen za muški rukomet.

I atmosfera u i oko reprezentacije je mnogo bolja.

”Sigurno da jeste, u smislu što su momci imali ogromna odricanja i podredili sve ovom delu priprema. Nisu videli familije jako dugo, mnogi od njih su bili u inostranstvu i nije bilo izlaska od 27. decembra. Oni su jako dobra grupa i atmosfera je najbolja moguća”, ističe Krivokapić.

Promene u srpskom rukometu su u toku, a najbitnije je, kako kaže Krivokapić, da se uspostavi sistem.

”Mora da se postavi sistem koji će od mlađih kategorija biti u funkciji A tima. Upravo to radi novi selektor. Tu je mnogo više video analize, sa preciznim zadacima i gledanja nas samih, pa momci mogu da vide gde greše. Drugačije je kad dobiješ sugetstiju, a potpuno druga stvar kad sebe vidiš na terenu. Oni su čak dobili sveske gde upisuju svoja zapažanja i rezimee. U početku im je to bilo sve čudno, ali to je toliko jednostavno i uprošćeno i svako može da vidi svoje zadatke unutar grupe”, otkriva Krivokapić i dodaje:

”Toni je spremio ceo plan, od pionira preko kadeta i juniora do seniorskog tima. Time bi oni kada stignu u A selekciju bili spremni na sve što ih očekuje i ne bi gubili vremena na upoznavanje i adaptaciju”, istakao je novi funkcioner saveza gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. 

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво