Cvetković: Postigli smo više nego što smo očekivali

Selektor rukometne selekcije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da je ekipa postigla mnogo više nego što se od nje očekivalo na Svetskom prvenstvu, kao i da u naredni meč ulazi oslabljena jer je neizvesno da li će se povređeni Mladen Bojinović oporaviti do meča.

Reprezentacija Srbije u četvrtak od 17.30 igra sa selekcijom Švedske u utakmici za sedmo mesto.

"Mi smo očekivali Slovačku u borbi za plasman, a desili su nam se Šveđani. Mene u ovom trenutku više interuje kao su povređeni Ivan Nikčević i Danijel Anđelković. Mi smo za ovih mesec dana prošli zaista mnogo poteškoća, ali smo postigli neko poštovanje u svetu rukometa i više od onoga što smo planirali dolazeći na SP", rekao je Cvetković novinarima u Zadru.  Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije nije više nepoznata što je dobro, kao što je dobro i to što se procesi nastavljaju.

"Nama ostaje samo da radimo i da se veruje u nas", rekao je Cvetković.  Selektor Srbije najavio je da će ekipa igrati sa onim "kapacitetima koje ima" u narednom meču sa Švedskom. On je dodao da će rukometaši ući u taj meč kao i uvek - da pobede.

"Šveđani imaju odličnu ekipu, koja se stvara od 2004. godine. Oni podmlađuju ekipu pet godina i došli su na SP sa jednim ciljem - da prođu u drugi krug. Prezadovoljni su što su osvojili dva boda, pošto su postigli više nego što su planirali. Interesantno je da vidimo gde je ko stigao", rekao je Cvetković.

On je istakao da je Srbija do sada postigla previše, jer je osvojila tri boda u grupi i u drugoj fazi još dva boda, što niko nije očekivao.

"Očekivao sam da uđemo u drugu fazu bez bodova. To su bili početni planovi. Uz sve probleme koje smo imali i ogromno neiskustvo, jer samo 10 odsto igrača je ranije bilo na velikim takmičenjima, mi treba da uđemo u Ginisovu knjigu. Ne treba želeti previše", rekao je Cvetković.

Na Svetskom prvenstvu u sredu je slobodan dan, a u četvrtak se u Zagrebu igraju utakmice za konačan plasman.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи