Cvetković hvali igrače, kudi sistem takmičenja

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je njegova ekipa "poslednjim atomom snage" pobedila Makedoniju i naglasio da je sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu "veoma nehuman".

Srbija je savladala selekciju Makedonije sa 32:28 (15:16), u trećem, poslednjem kolu druge faze takmičenja na Svetkom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Uspeli smo da izvučemo poslednji atom snage i da pobedimo Makedoniju. Ovo je izuzetno nehuman način takmičenja u kome rukomet umire. Ko može za 10, 11 dana u devet utakmica da nešto prikaže. Ovo je nešto jezivo, nešto treba da se uradi. Mi smo danas na terenu imali gladijatore. Jadno sam se osećao", rekao je Cvetković novinarima u Zadru.

Prema njegovim rečima, loše se osećao zato što je terao igrače da izvuku poslednji atom snage. "U tom mučenju uspeli smo da ostvarimo veliki uspeh da se borimo za sedmo i osmo mesto. To je veliki uspeh za nas, jer smo prvi put izašli na veliku scenu", rekao je Cvetković.

Selektor je, ocenjujući igru Srbije na Svetskom prvenstvu, rekao da tim nije prikazao sve što zna, za šta je okrivio umor. "Nismo odigrali onako kako znamo, ali za to je kriv umor. Prosto, povredili su nam se igrači i to je najgore od svega. Povredili su se Ivan Nikčević, Danijel Anđelković, sada nije igrao Mladen Bojinović i nismo mogli da forsiramo brzu igru", rekao je on.

Selektor rukometaša ocenio je učešće Srbije na SP kao veliki uspeh i čestitao igračima na svemu što su izdržali na ovom prvenstvu. 

Kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić ocenio je da je ekipa uradila mnogo i da zbog toga može da bude zadovoljana ucešćem na SP. "Uradili smo mnogo. Napravili smo jedan veliki pomak, videli smo da smo tu blizu vrha i da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama na svetu. Nedostaje još malo rada da se neke stvari doteraju. Siguran sam da će na nekom narednom velikom takmičinju biti još mnogo bolje", rekao je Nikolić.

Rukometaš Srbije Marko Vujin ocenio je da je ekipa dobro ušla u meč sa Makedonijom i da je uspela da zaustavi njenog najboljeg igrača. "Odigrali smo mnogo bolje nego protiv Poljske i pokazali svima da smo bolji od reprezentacije Makedonije. Loše smo počeli, ali je na kraju sve dobro ispalo" rekao je Vujin.

Golman reprezentacije Srbije Darko Stanić ocenio je da ni bekovi na koje se oslanja igra ekipe nemaju više snage i koncentracije i da se to videlo u meču sa Mekedonijom. "Na kraju se videlo da i Mekedonci nemaju više snage. Zasluženo smo pobedili. Mislim da je ovo realan odnos snaga", rekao je Stanić.

Selektor Makedonije Ile Temelkovski čestitao je reprezentaciji Srbije na pobedi i zahvalio se svojim igračima na svemu što su pokazali u drugom krugu takmičenja na SP u Hrvatskoj. "Pokazali smo da možemo sa svima da igramo i to je veliki plus za ovu generaciju. Dobro smo počeli, ali nismo koncentracije u drugom poluvremenu. Sistem takmičenja je stvarno težak, ovo nam je bila osma utakmica", rekao je Temelkovski.

Na Svetskom prvenstvu sutra je slobodan dan, a u četvrtak se u Zagrebu igraju utakmice za konačan plasman.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи