Srbija - Makedonija 32:28 (15:16)

Muška rukometna reprezentacija Srbije savladala je u Zadru selekciju Makedonije sa 32:28 (16:17) u poslednjem, trećem kolu druge faze na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izabranici Jovice Cvetkovića takmičenje u drugoj grupi završili su sa pet bodova, zabeleživši dve pobede, dva poraza i jedan remi.

"Orlovi" će u četvrtak u Zagrebu igrati za plasman od 5. do 12. mesta, ali će tek nakon utakmica Nemačka-Danska i Poljska-Norveška biti poznat konačan plasman u grupi 2, kao i rival Srbije iz prve grupe u doigravanju.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Momir Ilić sa devet i Nenad Vučković sa šest golova. U makedonskom timu najbolji strelac bio je Kiril Lazarov sa sedam golova.

U sredu je na Svetskom prvenstvu slobodan dan.

Reprezentacija Srbije u prvom poluvremenu vodila je samo jednom, sa 1:0, pogotokom Žarka Šešuma. U nastavku je igra srpske reprezentacije podsećala na duel sa Poljskom, pošto su Makedonci napravili seriju od 4:0. Srbija se golom Marka Vujina u 15. minutu približila na 5:6, ali je potom usledila nova serija Makedonaca (7:1) za vođstvo od 13:7 u 25. minutu.

U završnici prvog poluvremena rukometaši Srbije uspeli su da seserijom od 4:0 rezultatski vrate u meč i da smanje na 14:13. Ipak, do kraja poluvremena Makedonci su uspeli da sačuvaju prednost od jednog gola, a Srbija je dva puta zatresla protivničku mrežu sa igračem manje.

Na početku drugog poluvremena golom Momira Ilića, izabranici Jovice Cvetkovića, posle duže vremena,  došli su do izjednačenja. Minut kasnije, Vujin je pogodio za prvo vođstvo Srbije nakon početka utakmice, a zatim je Dobrivoje Marković doneo "orlovima" prednost od dva gola.

Srbija je u 40. minutu pogotkom Dobrivoja Markovića povela sa 21:17, ali je odmah nakon toga, zbog oštrog faula, crveni karton sa pravom zamene dobio Nikola Kojić. To nije mnogo smetalo srpskim rukometašima, koji su do 50. minuta uspevali da sačuvaju četiri gola prednosti. Ipak, Makedonci su ,zahvaljujući dvostrukom strelcu Vladimiru Temelkovu i Filipu Lazarovu, uspeli u 53. minutu da se približe na 25:27.

Utakmica je rešena u 55. minutu, kada je Srbije iz kontranapada preko Markovića povela sa 28:25, a nedugo zatim Ilić je postigao i 29. gol za "orlove". Do kraja utakmice, rukometaši Srbije rutinskom igrom uspeli su da sačuvaju prednost i ostvare prvu pobedu u drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Makedonija: Mitko Stoilov, Stojanče Stoilov, Kiril Lazarov 7, Mitkov, Temelkov 4, Mirkulovdski 3, Markovski, Ristovski 1, Jović 2, Dimovski 1, Angleov, Filip Lazarov 4, Makalovski 2, Đorgonovski 4.

Srbija: Kojić, Ćuruvija 2, Šešum 3, Vujin 5, Vučković 6, Stojanović 1, Toskić, Stanić, Ilić 8, Bojinović 1, Marković 3, Pejanović, Prodanović 3, Nikolić.

Sedmerci: Makedonija 2 (1), Srbija 2 (1)
Isključenja: Makedonija 6 minuta, Srbija 10 minuta.

Rezultati:

Grupa 2 - Zadar:

Srbija - Makedonija 32:28
Danska - Nemačka 27:25
Poljska - Norveška 31:30

Tabela: Danska 8, Poljska 6, Nemačka 5,  Srbija 5, Norveška 4, Makedonija 2.

Grupa 1 - Zagreb:
Mađarska - Koreja 28:27
Švedska - Slovačka 27:26
Francuska - Hrvatska 19:22

Tabela: Hrvatska 10, Francuska 8, Mađarska 5, Švedska 4, Slovačka 3, Koreja 0.

Utakmice za plasman - Poreč i Pula:
Saudijska Arabija - Australija 23:19
Brazil - Kuvajt 27:24
Alžir - Kuba 34:27
Tunis - Argentina 29:23
Rumunija - Rusija 42:38
Španija - Egipat 28:24

Konačna tabela od 13. do 24. mesta: Španija, Egipat, Rumunija, Rusija, Tunis, Argentina, Alžir, Kuba, Brazil, Kuvajt, S.Arabija, Australija.

Број коментара 88

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи