Bojinović: Samo je Poljska uspela da nas razbije

Rukometni reprezentativac Srbije Mladen Bojinović izjavio je u Zadru da su mnoge ekipe pokušale "da razbiju Srbiju" na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj, a da je to jedino uspelo Poljskoj.

Srbija je poražena od Poljske sa 23:35 (7:21), u drugom kolu druge faze takmičenja na SP.

"Čestitam Poljskoj. Mnoge reprezentacije su pokušale da nas razbiju, ali je to samo Poljskoj uspelo. Ništa nam nije polazilo od ruke. Idemo dalje, imamo slobodan dan, pa utakmicu sa Makedonijom. Ovo je bio težak poraz, ali čestitam Poljacima još jednom i želim im puno sreće u nastavku takmičenja", rekao je Bojinović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije nije igrala kako je trebalo. "Mislim da u prvom poluvremenu nismo uspeli da postignemo nijedan gol iz kontre ili polukontre, što je bilo naše najjače oružje tokom celog Svetskog prvenstva. Imamo dan odmora i moraćemo da se 'skupimo' da bismo pobedili Makedoniju", rekao je Bojinović.

Selektor reprezentacije Srbije Jovica Cvetković istakao je da se ekipa nije puno oduševljavala kada je pobeđivala, pa da neće ni sada tugovati kada je izgubila. "To je bilo ono što smo mi mogli da učinimo na ovakvom takmičenju. Čestitam Poljacima, svetskim vicešampionima na pobedi. Okrećemo se sledećoj utakmici i trudićemo se da pokažemo što više do kraja šampionata", rekao je Cvetković.

Golman reprezentacije Srbije Dimitrije Pejanović naglasio je da je njegova ekipa ušla "isceđena" u utakmicu sa Poljskom. "Trudili smo se maksimalno da pružimo sve što možemo. Danas nam ništa nije polazilo od ruke. Idemo dalje, glave gore. Očekuje nas dan pauze, pa Makedonija i videćemo gde smo. U svakom slučaju momci su se trudili da daju 100 odsto, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Pejanović.

Rukometaš Srbije Momir Ilić ocenio je da se ne može reći da se reprezentativci nisu borili, ali da ima mnogo povređenih igrača i da ekipa oseća umor. "Nikome nije bio dobar dan. Ništa nije funkcionisalo. Poljska nas je dobila snagom, jednostavno prešla je preko nas", rekao je Ilić.

Selektor Poljske Bogdan Venta nije krio da je srećan posle pobede umeču sa Srbijom. "Radujem se pobedi. U prvom poluvremenu smo odigrali kao protiv Danske, a u drugom nešto mirnije. Nismo ušli bez straha u utakmicu. Srbija igra brzo i rizično. Mislim da je dobra odbrana bila ključ naše pobede u ovom meču", rekao je Venta.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи