Darko Stanić: Dobrom odbranom protiv Poljske

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić ocenio je da njegova ekipa mora da u meču sa Poljskom u Zadru odlično odigra odbranu, bolje nego na utakmici sa svetskim prvakom Nemačkom kada je osvojila bod.

Srbija se u 15.30 sastaje s vicešampionom sveta u drugom kolu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. U prvom meču Srbija i Nemačka su juče odigrale nerešeno 35:35.

"Najvažnije je da se odmorimo i da se spremimo kao i pred svaku utakmicu. Moramo da odigramo dobru odbranu, mnogo bolju nego sa Nemačkom. Treba da ponovimo odbranu iz mečeva sa Danskom i Norveškom. Mislim da je to ključ naše igre", rekao je Stanić.

Takvom igrom rukometaši Srbije, prema Stanićevim rečima, mogu da pariraju bilo kojoj ekipi i zato se nada pobedi u meču sa Poljskom.  Stanić, međutim, nije umeo da odgovori na pitanje šta bi mogla da bude prednost Srbije.

"U tome je problem, što mi ne znamo šta je naša prednost. Mi igramo srcem i hoćemo da pružimo najviše na terenu. Dosta igrača ulazi sa klupe, tako da ne bih mogao da istaknem nekog pojedinca koji bi mogao da reši meč. To može svako od nas", kazao je Stanić.

Poljska je u prvom kolu druge faze iznenadila evropskog prvaka Dansku i pobedila sa 32:28.

"Poljaci imaju odlične bekove. Karol Bilicki je najpoznatiji njihov bek šuter, ali pokazali smo već da takve umemo da neutrališemo. Mislim da neće biti problema", rekao je Stanić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво