Pokušaj paljenja srpske zastave u Zagrebu

Zviždanje himni na utakmici Poljska Srbija bilo je najbenigniji problem hrvatskih organizatora svetskog prvenstva. Zagrebačka policija već drugi dan pred sobom ima nemoguću misiju, zaustaviti lov na srpsku zastavu.

Sinoć je u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, privela dvojicu huligana koji su pokušali da zapale zastavu Srbije. Kao i sve ostale zastave zemalja učesnica Svetskog prevenstva u rukometu, i zastava naše zemlje bila je okačena u šatoru u centru Zagreba, gde se prate utakmice. Iz izveštaja hrvatskih medija nije baš najjasnije da li je zastava zapaljena ili nije ali ni danas nije vraćena na svoje mesto mesto.

U šator gde se nalaze zastave, oko 23 časa ušla je grupa mladića. Skinuli su srpsku zastavu i pokušali da je spale. Međutim, službenik obezbeđenja ih je izbacio iz šatora, posle čega su oni otišli do fontane Manduševac, gde su ponovo pokušali da zapale zastavu, ali ih je policija u tome sprečila i privela.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Klemeta smatra da je zadarski gradonačelnik Živko Kolega pogrešio i da nije smeo da naredi da se sa glavnog gradskog trga skinu zastave zemalja učesnica Svetskog prvenstva samo zato što je među njima bila i srpska zastava. Gradonačelnik se pravdao da je to uradio posle pritužbi velikog broja građana. Zbog tih događaja, kako prenosi Jutarnji list, svetski mediji Zadar su prikazali kao necivilizovanu sredinu. Iako je ministar rekao da je Zadar gostoljubiv grad, ubrzo su ga demantovali navijači koji su zviždali himni Srbije na početku utakmice sa Nemačkom i skandirali Ubij Srbina. Pre toga neko je dojavio da je u hotelu gde su odseli srpski rukometaši podmetnuta bomba. Ipak, najgore je prošao makedonski navijač koji je pretučen bejzbol palicom u centru grada.

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво