Cvetković: Uzećemo neki bodić Poljskoj

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da će njegov tim u naredni meč sa Poljskom ući kao i u svaku utakmicu - da "uzme još neki bodić". U našoj grupi pobede postigli Norveška i Poljska, u Zagrebu trijumf Hrvata, Francuza i Slovaka.

Reprezentacija Srbije u nedelju u 15.30 sastaje se sa vicešampionom sveta - selekcijom Poljske, u Drugom kolu druge faze takmičenja na Svetkom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Nema pauze. U meč sa Poljskom reprezentacija Srbije će ući kao i u svaku utakmicu - da uzme još neki bodić. To su naše ambicije", rekao je Cvetković novinarima u Zadru.  Prema njegovim rečima, snaga Poljske reprezentacije je u tome što je to izuzetan kolektiv.

"Začuđujuće loše igraju na ovom prvenstvu i to me je baš iznenadilo. Imaju dobre pojedince. Bilicki je glavni igrač. Nadamo se da će nastaviti da igraju ovako kako igraju i da mi napravimo dobar rezultat", rekao je Cvetković.

Na pitanje, da li je cela atmosfera koja je stvorena od dolaska reprezentacije Srbije u Zadar uticala na igru, on je odgovorio: "Neću uopšte da pričam o tome. U svakom slučaju, mi smo uspeli da se dignemo posle onih nesretnih poraza pobedom protiv Norveške i bodom u meču sa svetskim prvakom. Uspeli smo da se isčupamo, bez obzira na probleme".

Selektor Cvetković podsetio je da je utakmica sa Nemačkom bila teška, ali da ga je njegova ekipa dobro otvorila.

"Ovaj meč je pokazao, u isto vreme izuzetan potencijal i naše neiskustvo. Pokazao je i izuzetan kvalitet naše reprezentacije - da kada tonemo umemo da se vratimo i da uzmemo bod svetskom prvaku. To je fenomenalno", zaključio je Cvetković.

Rezultati grupa 1 - Zagreb:
Slovačka-Koreja 23:20
Francuska-Švedska 28:21
Hrvatska-Mađarska 27:22

Tabela: Francuska 6, Hrvatska 6, Slovačka 3, Švedska 2, Mađarska 1, Koreja 0.

Grupa 2 - Zadar:
Srbija-Nemačka 35:35
Poljska-Danska 32:28
Norveška-Makedonija 29:27

Tabela: Nemačka 5, Danska 4, Srbija 3, Norveška 2, Poljska 2, Makedonija 2.
 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво