Lažna prijava o podmetnutoj bombi u Zadru

Hrvatska policija dobila je anonimnu prijavu da je podmetnuta bomba u hotelu Kolovare u kome su smeštene sve rukometne reprezentacije koje nastavljaju takmičenje u Zadru. Uviđaj je završen i ispostavilo se da je prijava bila lažna. Srpski, ali i rukometaši ostalih reprezentacija, nisu napuštali svoje sobe. Ovo je novi u nizu skandala na Svetskom prvenstvu.

Gradonačelnik Zadra Živko Kolega priznao je da je on u tom gradu skinuo sve zastave zemalja učesnica šampionata u Hrvatskoj i odluku obrazložio pritužbama građana kojima je zasmetala zastava Srbije.

Zastave sa glavnog gradskog trga prethodne noći misteriozno su nestale, a u ranim jutarnjim satima nijedna od nadležnih institucija u Zadru, uključujući i policiju i predstavnike organizatora takmičenja, nisu mogli objasniti kako se to desilo.  Misteriju je razrešio Kolega, koji je priznao da su zastave uklonjene po njegovom naređenju.

Gradonačelnik je svoj neuobičajeni potez objasnio rekavši da je "u četvrtak dobio više pritužbi građana, kojima je zasmetala zastava Srbije među zemljama učesnicama".

"Sagledavši sve činjenice, a imajući u vidu posebne dane u kojima su građani osetljivi na vreme ratnih stradanja i obeležavanje godišnjice akcije 'Maslenica', doneo sam odluku da se sve zastave s trga skinu", naveo je Kolega.

Reakcije organizatora još nema, a u medijima se iznose nezvanične informacije kako je policija u Zadru pojačana zbog mogućih sukoba domaćih i navijača iz Srbije.  Deo medija preneo je i navodno upozorenje zadarske navijačke grupe pod nazivom "Tornado" kako pristalice srpske reprezentacije nisu dobrodošle u tom gradu.

Hrvatski novinari danima pokušavaju da izazovu lošu atmosferu u našoj selekciji objavljivljanjem  lažnih informacija o tuči među igračima, o namerno izgubljenoj utakmici od Brazila zbog kladionica.

Problema je bilo i u drugim gradovima domaćinima turnira.  Tako je tek koji dan posle otvaranja novoizgrađene "Spaladijum Arene" u Splitu, u kojoj je igrala i reprezentacija Hrvatske, otkriveno da se zbog težine velikog broja gledalaca i vibracija od navijanja oštetio deo montažne tribine, zbog čega je postojala opasnost da se on i sruši.

Oštećenje je primećeno u sredu uveče u poluvremenu duela Hrvatske i Španije posle čega je redarska služba uklonila navijače sa tog dela tribina. Mesto oštećenja osigurano je potpornim stubovima.  Služba odgovorna za održavanje dvorane, inače, pokušala je da zataška problem, ali su mediji otkrili priču.

Nakon što su pregled tribina obavili stručnjaci slovenske kompanije "Elan", koja je isporučila montažnu tribinu, nedostaci su otklonjeni, pa su navijači već sutradan, na utakmici između Hrvatske i Švedske, sedeli na spornim stolcima.

 

Број коментара 90

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво