Stojanović: Brzom igrom možemo da pobedimo Nemačku

Rukometaš Srbije Aleksandar Stojanović izjavio je da će se njegova ekipa boriti u narednom meču sa Nemačkom, a da bi prednost u odnosu na protivika trebalo da bude brza igra. Reprezentacija Srbije danas odlazi u Zadar gde će u drugom krugu Svetskog prvenstva igrati sa Nemačkom, Poljskom i Makedonijom. Prvi meč u drugoj fazi odigraće u subotu sa Nemačkom.

"Očekuje nas utakmica sa Nemačkom. Borićemo se da probamo da pobedimo taj meč koji bi nam otvorio put za dalje. Sve je na nama. Videćemo koliko možemo i koliko smo jaki", rekao je Stojanović. Prema njegovim rečima, reprezentacija Nemačke je jako dobra, ima odlične bekove, dobar par golmana i to je jedna od ozbiljnijih ekipa na Svetkom prvenstvu.

"Mislim da bi naša prednost u utakmici sa Nemačkom mogla da bude naša brza igra, koju selektor Jovica Cvetković traži od nas", rekao je Stojanović.

"Sa iskustvom iz utakmica sa Danskom i Norveškom, te njihove najbolje pojedince znali smo da neutrališemo. Ako budemo igrali kao protiv Danaca i Norvežana možemo da ih pobedimo", rekao je naš golman Stanić, a na pitanje da li bi igrači mogli da budu opterećeni činjenicom što je Nemačka aktualni svetski prvak, on je odgovorio:

"Ne. Ne razmišljam na takav način. Sve su nam utakmice motiv, a cilj nam je pobeda u svakom narednom meču. Pobeda u meču sa Nemačkom nam otvara vrata polufinala".  Prema njegovim rečima, igrači će "izginuti" na terenu kao protiv Danaca i Norvežana, igraće dobro u odbrani, sa kojom su pokazali da mogu da pariraju svakoj ekipi, pa tako i Nemačkoj.

"U Zadru ne znam kako će biti. Samo sam čuo da će atmosfera biti totalno drugačija. Uvek me je motivisalo navijanje - bilo kakvo, pa makar i protiv. To će nam biti motivacija više", rekao je Stanić.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković pozvao je 19-godišnjeg Savu Meštera da se priključi nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.  Srbija je ostala bez trojice igrača do sada - povređenih Danijela Anđelkovića i Ivana Nikčevića, kao i Milutina Dragićevića, koji je reprezentaciju napustio iz protesta.

Mešter je srednji bek Crvenke, a selektori imaju pravo da pozovu još jednog igrača za drugu fazu takmičenja.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво