Selektor Cvetković najavio odlazak nakon SP

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković najavio je da će posle Svetskog prvenstva u Hrvatskoj podneti ostavku.

Cvetković je svoju odluku obrazložio, između ostalog, nekorektnim izveštavanjem pojedinih novinara, koji su, kako je rekao,  opterećivali igrače svojim pisanjem u dnevnim novinama.

"Izuzetno sam razočaran onim što se dešava poslednjih dana ovde. Od podrške koju smo tražili za ono što smo radili u proteklom periodu, danas se na SP sve raspršilo. Iako je bilo podrške u medijima, neki su odstupili od toga... Počeo je da se stvara haos", rekao je Cvetković novinarima u Poreču.

Prema njegovim rečima, ono što se dešava i što izlazi u sredstvima informisanja nema smisla.

"Piše se o nekim kladionicama, tučama među igračima, pokušava se da se izvuče od igrača nešto što nije njihov posao - da pričaju o taktici. To sve ne liči na podršku reprezentaciji. Mi nismo došli da osvajamo medalje. Posle utakmice sa Egiptom, naravno da su porasli apetiti, ali se zaboravilo zašto smo mi tu", rekao je Cvetković.

On je dodao da se sve što je urađeno sada ruinira.

"Teški porazi od Danske i Brazila proizveli su bujicu nezadovoljstva sa svih strana. Ja sam tražio podršku koju više očigledno nemam. Šveđani stvaraju reprezentaciju pet godina i sada su došli na SP da bi prošli u drugi krug. Od nas se očekuje da idemo u Zagreb, osvajamo zlato... To je van pameti", rekao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, ova ekipa postoji dve i po godine i pre toga je samo jedan igrač u njoj imao reprezentativni staž, a svi ostali su novi igrači.

Iz ove reprezentaciji Srbije, na EP 2006. u Švajcarskoj igrali su Nikola Kojić, Alem Toskić, Momir Ilić, Danijel Anđelković i Ratko Nikolić.

"U ovoj situaciji ja ne mogu da budem nepošten prema igračima. Ja sam selektor Srbije do kraja prvenstva. Molim vas sve što želite negativno da napišete, pišite o meni. Ova reprezentacija ne zaslužuje ništa loše da izađe o njoj. To su momci koji izgaraju ovde, koji se žrtvuju, žrtvuju svoju budućnost da bi znojili dre reprezentacije Srbije", rekao je Cvetković.

On je dodao da oni ne zaslužuju i ako pogreše da se o njima loše piše.

"Posle Svetskog prvenstva ja više nisam selektor Srbije. Hvala vam", završio je Cvetković obraćanje novinarima u Poreču i otišao na trening.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара