Marka: Srbiju u Zadru čekaju problemi sa navijačima

Španski dnevnik "Marka" ocenio je u izdanju od srede da bi rukometna reprezentacija Srbije u slučaju plasmana u drugi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj mogla da ima velikih problema sa navijačima, pošto bi utakmice igrala u Zadru.

"Zadar je stena hrvatskog nacionalizma, bivša prva linija u ratu. Nedaleko je rođen i hrvatski general Ante Gotovina kome se u Hagu sudi za ratne zločije, ali ga u Hrvatskoj smatraju nacionalnim herojem", navodi se u tekstku "Marke", koji prenose i hrvatski mediji. Reprezentacija Srbije u prvoj fazi takmičenja igra u Poreču gde je, prema opštem mišljenju, primljena više nego dobro.

"Organizatori očekuju da bi plasmanom Srbije u drugu fazu u Zadar mogao stići veliki broj srpskih navijcaca. Do sada je njihova reprezentacija imala impresivnu podršku u Poreču, a na drugoj utakmici protiv Danske 800 Srba razvilo je svoje zastave u novoj dvorani", dodaje se u tekstu španskog dnevnika.

"Marka" navodi da se srpska delegacija u Poreču oseća kao kod kuće, ali da je svesna da je Istra sasvim drugačija od Zadra, koji je bio direktno pogođen ratom.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво