Đurković: Odlična organizacija SP

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da je organizacija Svetskog prvenstva u Hrvatskoj izvanredna i da sve funkcioniše na najbolji mogući način.

Reprezentacija Srbije takmiči se u grupi D u Poreču.

"Zaista možemo da budemo zadovoljni. Reprezentacija Srbije je posebno naišla na topao prijem i veliku dobrodošlicu. Stekao sam utisak da većina građana Poreča navija za Srbiju", rekao je Đurković agenciji Beta.  Prema njegovim rečima, kada je u pitanju organizacija Svetskog prvenstva, ono je organizovano na izuzetno dobar način.

"Sve funkcioniše, od prihvata, smeštaja, ishrane, lokalnog transporta, preko obezbeđenja, ljudi u dvoranama i samih utakmica i treninga. Za razliku od drugih svetskih i evropskih prvenstava, da ih ne pominjem, mislim da su se domaćini potrudili da sve urade na najbolji mogući način", rekao je Đurković.  Na pitanje šta misli o igri reprezentacije Srbije, on je odgovorio:

"Mentalitet naših igrača, kao u ostalom i drugih sa ovih prostora je takav - možemo da budemo sjajni kao što smo bili protiv Egipćana i veći deo meča protiv Danaca, a možemo sebi da dozvolimo takav kiks da izgubimo i od autsajedera kakav je Brazil".

Generalni sekretar RSS je dodao da očekuje da će reprezentacija Srbije uspeti da se "sabere" i da će u odlučujućem meču protiv Norveške uspeti da pobedi.

Reprezentacija Srbije danas u 19.10 sastaje se sa Norveškom, u četvrtom kolu takmičenja u grupi D na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Stojanović: Sa Norveškom je biti ili ne biti

Jedan od najboljih rukometaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj Aleksandar Stojanović izjavio je da je naredni protivnik Norveška veoma jaka, ali da njegova ekipa mora da pobedi.

Srbija je na SP zabeležila pobedu u meču sa Egiptom, a zatim poraz od aktuelnog šampiona Evrope Danske i neočekivano od selekcije Brazila.

"Očekuje nas utakmica 'biti ili ne biti'. Čeka nas jaka Norveška, koja je iz utakmice u utakmicu sve bolja i bolja. Pokušaćemo da se se 'sastavimo', jer nam je samo pobeda 'u igri'", rekao je agenciji Beta Stojanović. 
"Mislim da je poraz od Danske ostavio veliki trag na nas. Mi nismo bili svesni na utakmici sa Brazilom da možemo da izgubimo. Mislili smo da će nam pobeda sama doći. Kada smo hteli u poslednjih 15, 20 minuta nešto da napravimo, sreća nam je okrenula leđa. Jednostavno, nismo mogli", rekao je Stojanović.  Prema njegovim rečima, zadovoljan je kako igra na Svetskom prvenstvu, naročito zbog činjenice da je u jesenjem delu šampionata u makedonskom Metalurgu odigrao samo pet utakmica.

"Imao sam puno problema sa levim ramenom. Mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan svojom igrom u Poreču", rekao je Stojanović koji nije bio u timu za utakmicu za Brazilom.  On je objasnio da je očekivao da će igrati, ali kada je izašao iz autobusa, ispred hale, selektor Jovica Cvetković mu je rekao da nije u sastavu.

"To je njegova odluka i ja to poštujem. To je tako", rekao je Stojanović, koji je Egipćanima dao šest golova, a u meču sa Danskom postigao pet golova.

Nikčević je pokidao Ahilovu tetivu u meču sa Danskom, u drugom kolu takmičenja u Grupi D na SP, a Anđelkoviću je pukao mišić juče u utakmici sa Norveškom, u četvrtom kolu.

"Nikčević je operisan jutros u osam sati, a Anđelković ide danas na ultrazvuk i magnetnu rezonancu, ali za njega je prvenstvo završeno i sutra se vraća u Beograd. Ni na njega ne možemo više da računamo", rekao je Đurković.

Prema njegovim rečima, posle prvog takmičenja na SP svaka reprezentacija ima pravo da zameni dva igrača.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво