Cvetković: Idemo na pobedu, bez kalkulacija

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da ne želi da razmišlja o kalkulacijama na Svetskom prvenstvu i da će u narednom meču protiv Norveške njegova ekipa "ići na pobedu".

Srbija je u prva tri kola ostvarila jednu pobedu protiv Egipta, a zatim izgubila od Danske i neočekivano od selekcije Brazila.

"Ne želim da razmišljam o kalkulacijama. Mi idemo na pobedu u meču sa Norveškom. Ne želim da razmišljam o nekakvim medaljama, o odlasku na završnicu u Zagreb. Sve što se dogodilo posle utakmice sa Egiptom, naročito posle Danske, stvorilo je situaciju među igračima kao da se ne nalaze na zemlji, kao da su negde u vasioni", rekao je Cvetković novinarima u Poreču.

Prema njegovim rečima, to je nešto što nije dobro za ovaj sastav, kao i to što ima mnogo ljudi u hotelu gde su smešteni.

"Mi smo očekivali da nećemo biti opterećeni ljudima sa strane. Telefoni stalno zvone, igrači su u haosu, kao da se ne nalaze na Svetskom prvenstvu. Mi nemamo svoj mir. Naša reprezentacija tek ide prema rezultatima i sve što se sada dešava odvraća nas od onog što nas je dovelo do SP - od kvaliteta igre", rekao je Cvetković.

On je dodao da je ekipa u velikoj borbi da se odbrani od sporednih stvari.

"Nikako da dođemo do toga da možemo da se usredsredimo samo na Svetsko prvenstvo. Igraćemo da pobedimo Norvešku, ako izgubimo...idemo dalje. Procesi se ne zaustavljaju. Ipak, mislim da ćemo primarni cilj da ostvarimo i da se plasiramo u narednu fazu takmičenja", rekao je Cvetković.

Selektor Srbije naglasio je da ovaj sastav može da prevaziđe trenutne probleme koje ima i da je siguran da će tako i biti.

"Ne znam da li će to biti dovoljno da pobedimo Norvešku, ali učinićemo sve. Mislim da ćemo uspeti da se izvučemo iz ove situacije", rekao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, Norveška ima izuzetno kvalitetan sastav, sa odličnom bekovskom linijom, krilima, pivotmenima i golmanima.

"To je ekipa koja igra izuzetno kvalitetno. Moraćemo dobro da se pomučimo da bismo osvojili bodove protiv njih. Igraju brz rukomet, međutim, imaju svoje mane i mi ćemo gledati da te mane iskoristimo", rekao je Cvetković.

On je dodao da svi i dalje treba da budu ponosni na rukometaše Srbije, bez obzira na neočekivan poraz od Brazila, jer je ekipa pokazala u meču sa Danskom da ima perspektivu.

"Mi nismo došli da osvajamo medalje, već da igramo sa svakim protivnikom koliko možemo. Trebalo je doći u situaciju da možemo da pobedimo Dansku. Onda je došla povreda Ivana Nikčevića koja nas je totalno izbacila. Za mene lično je to bio preveliki šok. Pod uticajem svega, pogubili smo konce. Neko je pomislio da Brazil može bez previše truda da se pobedi", rekao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, to je ono što najviše zamera igračima, jer oni nemaju prava da bilo koga potcenjuju.

"Želeli smo da odigramo kao i do sada. Morali smo da pobedimo. Za sve što je loše ja sam kriv, a ne igrači. Gledaćemo da se vratimo u normalu i da odigramo dobro utakmice koje su nam preostale. Svesni smo da smo izazvali veliko razočaranje. Trudićemo se da to popravimo", rekao je Cvetković.

Naredni meč reprezentacija Srbije igra u sredu od 19.10 sa Norveškom, u četvrtom kolu takmičenja u grupi D na Svetskom prvenstvu.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво