Poraz Srbije od Brazila

Reprezentacija Srbije poražena je od Brazila sa 30:32, u 3. kolu D gupe Svetskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj.

"Orlovi" su dekoncentrisano ušli u meč. Vidljivo je bilo da se nisu oporavili od poraza koji im je nanela Danska. Solidni Brazilci iskoristili su neodlučnost u našim redovima i brzo poveli.

Ekipa Brazila je krenula angažovanije i već na početku meča povela je sa četiri razlike 6:2.

Međutim, Ratko Nikolić je sa dva uzastopna gola smanjio prednost Brazilaca, koji su u tom periodu čuvali dva gola razlike. Golman srpske reprezentacije Darko Stanić je nekoliko puta odlično sačuvao svoju mrežu, nakon čega je Žarko Šešum u 25. minutu prvi put doveo Srbiju u vođstvo 12:11.

Levi bek Srbije je zatim drugim uzastopnim golom doneo ekipi i dva gola razlike. Rukometaši Brazila su, ipak, uspeli da izjednače krajem prvog poluvremena i na odmor odu bez zaostatka -14:14.

Rukometaši Brazila su na početku drugog poluvremena ponovo vratili tri gola prednosti (15:18), a vođstvo između dva i tri gola razlike očuvali su većim delom drugog poluvremena najviše zahvaljujući dobrim odbranama golmana Santosa.

Levi bek srpske reprezentacije Ilić je u 53. minutu izjednačio na 27:27, ali su posle nekoliko grešaka u napadu "orlova", Brazilci ponovo poveli i utakmicu završili sa dva gola prednosti.

Najefikasniji igrač u srpskoj reprezentaciji bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok je Ratko Nikolić dao pet, a Marko Vujin četiri. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Ribeiro sa 11 golova, a Laureano je postigao šest.

Rukometaši Srbije su u dosadašnjem toku takmičenja osvojili dva boda, koliko sada ima i Brazil. Porazom od Brazila Srbija je dovela sebe u poziciju da mora da pobedi Norvešku ukoliko želi u drugi krug, naravno i Saudijsku Arabiju, koja je najslabija ekipa u grupi. U slučaju pobede nad Norvežanima, ovaj poraz neće imati važnost.

Reprezentacija Srbije u utorak ima slobodan dan, a u sredu u četvrtom kolu igra protiv selekcije Norveške.

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи