Stepančić brži od sirene, Španija uz Hrvatsku u polufinalu

Rukometaši Hrvatske posle drame pobedili su Češku Republiku 22:21 (11:8) u utakmici druge faze Evropskog prvenstva u Beču, dok su posle njih Španci i matematički obezbedili plasman u polufinale.

"Crvena furija" je bila bolja od Belorusije sa 37:28.

Hrvati su ostvarili šesti trijumf na Evropskom prvenstvu, a do njega su došli pogotkom Luke Stepančića u poslednjoj sekundi.

Najbolji rukometaš "vatrenih" je trebalo da dobije odmor, ali je selektor Lino Červar morao da ga uvede u finišu jer su Česi imali prednost.

To je bilo dovoljno da se preokrene, sa tri pogotka u završnici utakmice je vratio svoj tim, a onda i već opisanim pogotkom doneo trijumf.

Najefikasniji je bio Čeh Ondrej Zdrahala sa sedam golova, pratio ga je Jakub Hrstka, dok su se na drugoj strani istakli još Marko Mamić sa pet, kao i David Mandić i Marino Marić sa po tri pogotka.

U drugoj utakmici dana Španija je obezbedila polufinale i sada ima osam bodova, koliko i Hrvati, pa će u međusobnom duelu ove dve selekcije odlučivati o prvoplasiranom u grupi.

Najbolji su sa po sedam golova bili Fernandes Peres i Sole Sala, dok je šest dodao Makeda Pena. Bolji od ostalih u poraženom sastavu bio je Valipau, koji je osam puta tresao protivničku mrežu.

U poslednjoj utakmici dana, koja nema rezultatski značaj, sastaju se Austrija i Nemačka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво