Nova senzacija Portugalaca, savladana i Švedska

Rukometaši Portugalije napravili su novo iznenađenje na Evropskom prvenstvu, pošto su sa 35:25 savladali selekciju Švedske. Slovenija slavila protiv Islanda 30:27, dok je Norveška savladala Mađarsku sa 36:29.

U prvoj fazi takmičenja potrudili su se da budu najprijatnije iznenađenje, ali Portugalcima to nije dovoljno – savladali su Švedsku sa 35:25 i nastavili pohod ka plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva.

Portugalci su se posle 14 godina plasirali na kontinentalni šampionat, ali su u prvoj fazi takmičenja eliminisali Francusku i Bosnu i Hercegovinu.

Dobre igre nastavili su i u drugoj fazi takmičenja, pa su u prvom meču Grupe 2 bili bolji od Švedske.

Magaljaeš i Feraz postigli su po šest golova za Portugaliju, dok je na drugoj strani najbolji bili Nilson i Peterson sa po četiri pogotka.

Slovenija je savladala ekipu Islanda sa 30:27, dok je Norveška bila bolja od Mađarske sa 36:29, pa te dve selekcije zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe 2.

Rezultati prvog kola Grupe 2:

Portugalija – Švedska 35:25
Slovenija – Island 30:27
Norveška – Mađarska 36:29

Tabela: Norveška 4, Slovenija 4, Portugalija 2, Mađarska 2, Island 0, Švedska 0.

U subotu su na programu mečevi drugog kola u Grupi 1, a sastaju se: Belorusija – Češka, Španija – Austrija i Hrvatska – Nemačka.

Po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe plasiraće se direktno u polufinale, s tim što su iz prve faze takmičenja preneti bodovi osvojeni protiv ekipa koje su prošle dalje.

broj komentara 0 pošalji komentar