Rukometaši se porazom od Hrvatske oprostili od EP

Rukometna selekcija Srbije poražena je u poslednjem meču grupne faze EP u Gracu od selekcije Hrvatske sa 24:21. Srbija prvenstvo završava sa tri poraza.

Srbija je i trećim porazom završila Evropsko prvenstvo u rukometu, a poslednji joj je nanela selekcija Hrvatske.

Izabranici Nenada Peruničića su se, nažalost, u najboljem izdanju pokazali protiv Hrvata, u utakmici koja nije imala rezultatskog značaja.

Iako nije bilo imperativa pobede, obe ekipe su igrale veoma motivisano, gledala se velika borba za svaki posed i loptu i rezultatska klackalica i neizvesnost.

Hrvatska je bolje otvorila meč, konstantno bila u prednosti od dva gola, ali je u finišu prvog poluvremena Srbija zaigrala znatno bolje u odbrani, a potom i nešto bolje u napadu.

Takav odnos na terenu doneo je Srbiji dva gola prednosti, pa naša selekcija na pauzu odlazi sa rezultatom 10:8.

Slično je bilo i u uvodnim minutima drugog poluvremena. Hrvati su se mučili u napadu, ali nažalost njihov prazan hod Srbija nije iskoristila.

Ono što je bila boljka naše selekcije čitavog turnira, koštalo je pobede i u poslednjem meču. Brojni promašeni ziceri, situacije jedan na jedan sa krila i sedmerci, sprečili su Srbiju da u drugom poluvremenu osetnije povede.

Na nekih 15-ak minuta do kraja susreta, Hrvatska prvo vraća vođstvo, da bi potom sjajnim kontrama kaznila svaku izgubljenu loptu naše ekipe, kojih je bilo dosta.

Razleteli su se Hrvati po parketu, stekli šest golova prednosti i bez većih problema priveli meč kraju.

Srbija je pokušala da napravi novu seriju, uspela da smanji na dva gola razlike na momenat, ali je Hrvatska iskusno odbila taj nalet i zasluženo slavila.

Naša selekcija odigrala je razočaravajući turnir, pošto je u grupnoj fazi upisala tri poraza, od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

Iz Grupe A Hrvatska i Belorusija idu u narednu fazu takmičenja, Hrvatska kao prva, Belorusija kao drugoplasirana ekipa.

Ovako je protekao meč: 

22.02 – Kraj meča, Hrvatska slavi rezultatom 24:21.

21.48 – Serija grešaka Srbije na jednoj, a golova Hrvatske na drugoj strani (15:21).

21.39 – 15 minuta do kraja susreta Hrvatska preuzima vođstvo (14:15).

21.23 – Nastavljen je meč, počelo je drugo poluvreme...

21.08 – Završeno je prvo poluvreme, Srbija nakon 30 minuta vodi sa 10:8. Iako je protivnik kontrolisao meč i rezultat u većem delu prvog poluvremena, Srbija na pauzu ide sa dva gola prednosti. Boljom odbranom naša selekcija uspela je da zadrži rivala na koti od osam golova duži period, a ostaje žal što nekoliko šansi izabranici Nenad Peruničića nisu iskoristili kako bi ubedljivije vodili na pauzi.

20.59 – Hrvatska je konstantno bila u prednosti, koja je uglavnom iznosila dva gola, ali je Srbija uspela da zaigra bolje i nakon 20 minuta prvi put povede (9:8).

20.30 – Nakon intoniranja himni, počeo je susret Srbije i Hrvatske.

20.25 – Rukometaši obe selekcije izašli su na teren, meč uskoro počinje...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво