Rukometaši: Loša odbrana, promašeni ziceri – zaslužen poraz

Rukometaši Srbije, nakon poraza od Belorusije na startu Evropskog prvenstva, istakli su da nisu bili na nivou na kom bi trebalo i da su zasluženo izgubili.

Rukometaši Srbije loše su počeli učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su u Gracu u prvom kolu prve faze takmičenja izgubili od Belorusije sa 35:30 (16:15).

"Promašiti ovoliko zicera, pogotovo penala, nismo pomagali našim golmanima u odbrani. Falila nam je energija i vera u nas sve zajedno da izguramo do kraja. Na kraju rezultat takav kakav je", izjavio je reprezentativac Srbije Lazar Kukić posle meča.

Izabranici selektora Nenada Peruničića ovim porazom značajno su smanjili šanse da zauzmu bar drugo mesto u grupi i prođu u drugi krug takmičenja.

Vanja Ilić je takođe bio kritičan: "Teško je pričati posle ovakve utakmice, ovakvog poraza. Mislim da nas je koštalo to što smo promašili previše zicera, nekoliko sedmeraca. Ne znam šta je to bilo, da li nedostatak koncentracije ili nešto drugo, ne znam. Promašaji su glavni faktor što smo izgubili utakmicu. Moramo  da se dignemo posle ovog poraza, što će biti mnogo teško. Nisam se nadao ovome, ali to je turnirsko takmičenje. Moramo da se spremimo za narednu utakmicu, za Crnu Goru. Belorusiji čestitke još jednom a nama glava gore i da se spremimo za naredni meč".

U drugom kolu Srbija se 11. januara sastaje sa Crnom Gorom, dva dana kasnije igraće protiv Hrvatske.

"Nismo ispoštovali dogovor. Malo šta je funkcionisalo danas i zasluženo smo izgubili. Ništa danas nije funkcionisalo, ulazile su neke lopte koje ne bi trebalo, to se jednostavno ne prašta u ovakvim utakmicama. Ovo ne sme psihološki da nas poremeti, moramo kako znamo i umemo da igramo bolje, na sve ili ništa, dodao je Milan Pušica.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво