Rukometašice Holandije nadigrale Španiju u finalu SP

Rukometašice Holandije savladale su Španiju sa 30:29 u finalu Svetskog prvenstva u Japanu. U izuzetno dramatičnoj završnici meča, Holanđanke su iz sedmerca postigle gol odluke za osvajanje zlatne medalje.

Špankinje su vrlo samouvereno ušle u meč i odmah povele, ali su Holanđanke u finišu prvog poluvremena uspele da preokrenu i na odmor odu sa tri gola prednosti.

U nastavku Holanđanke nastavljaju u istom ritmu. Odbrane obe selekcije su odlične pa na početku drugog poluvremena nije bilo pogodaka nez obzira na nekoliko napada na obe strane. Holanđanke održavaju razliku od tri gola do samog finiša meča, kada rukometašice Španije uspevaju da izjednače na samo dva minuta do kraja.

Poslednji napad Holanđanke ne uspevaju da iskoriste pa su rukometašice Španije imale još deset sekundi šansu za osvajanje zlata. Ni one nisu uspele, čak su zaradile i isključenje, a dosuđen je i sedmerac za Holanđanke zbog namernog prekršaja. Pogodak u tom sedmercu Holanđankama donosi zlatnu medalju i titulu prvakinja sveta.

U ranije odigranoj utakmici za bronzanu medalju reprezentativke Rusije su savladale Norvešku sa 33:28.

Ako je za utehu našim rukometašicama koje su izborile plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, pokazalo se da su u svojoj A grupi poražene od četrtoplasiranog tima i od aktuelnih šampionki sveta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара