Rukometašice Španije ubedljive protiv Norvežanki, u finalu protiv Holanđanki

Rukometašice Španije izborile su plasman u finale Svetskog prvenstva u rukometu pošto su u drugom polufinalu savladale Norvešku sa 28:22. Prvi finalista je Holandija, a meč za titulu na programu je u nedelju od 12.30. Direktan prenos je na našem Drugom programu.

Rukometašice Španije dominirale su tokom celog meča. Konstantno su bile u prednosti. Portivnice su pokušale da pariraju u par navrata uspele da priđu na par golova zaostatka. Međutim Španjolke su uspevale da odbiju sve napade Norvežanki vrate prednost i dođu do zasluženog i ubedljivog trijumfa.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Da bi ovaj period bio završen nerešenim rezultatom - 13:13. U nastavku Ššanjolke su zaigrale mnogo bolje. Preuzele su vođstvo i nisu ga ispuštale do kraja meča. Najveća prednost bila je osam golova razlike - 27:19.

Do kraja meča Norvežanke su samo uspele da smanje na šest golova zaostatka - 28:22.

Finale je na programu u nedelju od 12.30 časova, sastaju se Holandija i Španija. U borbi za bronzanu medalju sastaće se Rusija i Norveška, taj meč igra se od 9.30. Direktan prenos duela za medalje je na našem Drrugom programu.

Sve rezultate Svetskog prvventva možete pogledati OVDE. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво