Poznati rivali rukometašica Srbije za plasman na Olimpijske igre

Ženska rukometna reprezentacija Srbije za plasman na Olimpijske igre u Tokiju boriće se sa selekcijama Kine, Mađarske i trećeplasirane selekcije sa prvenstva sveta koje je u toku, što će biti Rusija ili Norveška.

Ukoliko na turniru, koji će biti održan od 19. do 22. marta naredne godine, zauzmu prvo ili drugo mesto, rukometašice Srbije će prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama.

U drugoj kvalifikacionoj grupi će igrati Crna Gora, Severna Koreja, Rumunija i četvrtoplasirala selekcija sa prvenstva sveta, a u trećoj Argentina, Senegal, Švedska i vicešampion sveta.

Organizatori kvalifikacionih turnira naknadno će biti određeni.

Srbija je nastup na Svetskom prvenstvu završila kao šesta najbolja ekipa na svetu, pošto je u borbi za peto mesto poražena od Crne Gore 28:26. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се