Obradović: Pretežak meč, čestitam devojkama

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, ocenio je da je meč sa Danskom bio pretežak.

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno sa Danskom 26:26 i ostale u trci za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Bio je pretežak meč. Sam ulog i saznanje da će Srbija prvi put ići na OI u ženskom rukometu uticala je na devojke. Prvo poluvreme devojke su dobro otvorile, bilo je i šest razlike, ali nismo bili koncentrisani kao na prethodnim utakmicama. Čestitao bih devojkama na maksimalnom zalaganju", rekao je Obradović posle meča.

Srbija je obezbedila plasman među osam najboljih reprezentacija na svetu, a pošto je Norveška savladala Nemačku, Srbija je obezbedila kvalifikacije za Olimpijske igre i igraće za peto mesto na turniru.

Rukometašice: Odlična odbrana

Srednji bek Kristina Liščević ponovo je postigla važan gol, ali je istakla i da je u ovom susretu napravila nekoliko grešaka.

"Svaki meč je bio jako bitan. Napravila sam mnogo grešaka u bitnim momentima. Da nisam dala gol, mislim da bi mi bio najveći promašaj života. Znam Sandru i uvek mi ide u moju omiljenu stranu. Želela sam malo da šaram i uspela. Ovo je sve zahvaljujući i Jovani i Žiletu, koje su obavile fantastičan posao i otvorilo se sedam na šest. Jedva stojim na nogama, pete me bole", rekala je Liščevićeva.

"Izuzetno teška utakmica. Mnogo nam je pomogla Katarina Tomašević, za mene je ona igrač utakmice, zaista. Nama je na kraju bod značio, njima nije. Mi smo sigurno peti ili šesti. Pre prvenstva, kada su me pitali, rekla sam da bih najviše volela da igram za peto mesto. Velika stvar je napravljena. Mislim da su ove devojke zaslužile da igraju za peto mesto. Mislim da su ljudi malo zaboravili da rukomet postoji u Srbiji, ali mi ne damo da se to zaboravi", rekla je Dragana Cvijić.

Katarina Tomašević, koja je susret završila sa 19 odbrana, rekla je da je dobra igra u defanzivi presudila da i ona na golu pruži odličnu partiju.

"Pre svega bih čestitala devojkama na borbi. Očekivala sam ovo što smo i uradile. Da odbrana nije bila tako dobra, ne bih ni ja bila na nivou. Svaka čast svima. Nikada nismo bili na Olimpijskim igrama, tako da će ovo biti veliki uspeh za ovu generaciju", izjavila je Tomaševićeva.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи