Norveška savladala Južnu Koreju – kako rukometašice mogu do polufinala?

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u drugoj fazi Svetskog prvenstva i zadržala šanse za plasman u polufinale. Za to je potrebno da savlada Dansku u poslednjem kolu, ali i da se poklope rezultati ostalih utakmica.

Srpkinje su iznenadile Nemačku – 29:28, pa mogu da se nadaju plasmanu među četiri najbolje selekcije na planeti. Ukoliko u tome ne uspeju, ostaje im borba za plasman od petog do osmog mesta, a samo poslednje ne vodi u kvalifikacije za olimpijski turnir.

Pošto je naš tim u drugu fazu ušao bez bodova, potrebno je mnogo sreće da bi se izabranice Ljubomira Obradovića plasirale u polufinale, odnosno da se poklope i drugi rezultati.

Prvi i osnovni uslov je da Srbija u sredu savlada Dansku, ali to nije dovoljno.

Bez obzira na to što je prva na tabeli, Norveška nije obezbedila plasman u polufinale, pa će im biti potreban bar bod u uduelu sa Nemačkom u sredu. Srbiji bi više odgovaralo da Norvežanke trijumfuju i obezbede prvo mesto u grupi pred polufinale.

Treći uslov je možda i najvažniji – da Južna Koreja savlada Holandiju. Ipak, to neće biti lako, pošto Holanđanke igraju odlično u Japanu, a Korejkama nije neophodna borba za plasman od petog do osmog mesta, pošto su već ranije obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Postoji i još jedna varijanta, ali malo izvesna. Ukoliko Srbija i Danska igraju nerešeno, potrebno je da Norveška savlada Nemačku, a Koreja Holandiju, pa bi i u tom slučaju srpske rukometašice mogle do polufinala.

Ukoliko se ne dokopa mesta među četiri najbolje selekcije na turniru, Srbiju očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta, od kojih samo poslednje, osmo, ne donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Plasman u polufinale bio bi ravan senzaciji, dok bi osvajanjem jednog od prvih sedam mesta Srbija ostvarila osnovni cilj pre Svetskog prvenstva – šansu da se bore za Olimpijske igre u Tokiju.

Svetsko prvenstvo – grupa 1:

prvo kolo:

Srbija – Južna Koreja 36:33
Holandija – Nemačka 23:25
Norveška – Danska 22:19

drugo kolo:

Nemačka – Srbija 28:29
Danska – Holandija 27:24
Južna Koreja – Norveška 25:36

treće kolo, sreda 11. 12:

07.00 Holandija – Južna Koreja
10.00 Srbija – Danska
12.30 Norveška – Nemačka

tabela:
1. Norveška 6
2. Nemačka 5
3. Holandija 4
4. Srbija 4
5. Danska 3
6. Južna Koreja 2

Kompletne rezultate i tabele možete pogledati OVDE.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво