Lavko i Pop Lazić: Poštujemo svakoga, ali svakoga želimo da pobedimo

Rukometašice Srbije govorile su o očekivanjima i nadanjima pred početak kvalifikacija za Svropsko prvenstvo 2020. godine.

Rukometašica Srbije Jelena Lavko, pred prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Švajcarske u Kraljevu, rekla je da tim mora da odigra koncentrisano bez obzira na to ko je protivnik i da se nada osvajanju bodova.

"Navikli smo se na Kraljevo, godinama smo već tamo. Domaća publika, dobro poznajemo teren. Nadamo se da će ljudi doći da nas bodre i budu naš osmi igrač. Nećemo ulaziti u utakmicu lako i opušteno, bez obzira ko je protivnik. Ne želimo da nam se to obije o glavu. Znamo zašto smo tu, šta bi trebalo da uradimo. Posle dužeg vremena smo zajedno. Ove dve utakmice će nam poslužiti i kao priprema pred Svetsko prvenstvo koje počinje 29. novembra. Bitna su nam četiri boda, jer imamo i Rusiju u martu. Nadamo se, kako kaže selektor, da ćemo i tada osvojiti bodove", rekala je Lavko za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Iskusni pivotmen nacionalnog tima Slađana Pop Lazić istakla je da Srbije mora da ima pristup kao da igra protiv najboljih timova i da očekuje dobar meč protiv Švajacarske.

"Pristup mora biti kao da igramo protiv dve najbolje svetske ekipe. Ne potcenjujemo nikoga, ali znamo da smo kvalitetniji. Ne bi trebalo da imamo problema, ali imamo respekt. Švajcarska je mlada ekipe, bore se, znaju da nemaju šta da izgube. Biće to dobra utakmica", rekla je Pop Lazić.

Srbija u sredu od 18 sati u Kraljevu dočekuje Švajcarsku, a ulaz na utakmicu je besplatan uz prethodno preuzetu ulaznicu.

Izabranice Ljubomira Obradovića sledeći meč igraju u nedelju od 17 sati, kada gostuju Slovačkoj u Hlohovecu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво