Rukometni Kup nosiće ime "Branislav Pokrajac"

Rukometni Kup Srbije u muškoj konkureniciji ubuduće će nositi ime legendarnog igrača i trenera profesora dr. Branislava Pokrajca, odlučeno je na sednici UO Rukometnog saveza Srbije u Kragujevcu na kojoj je prihvaćena inicijativa Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije.

Čuveni "Profesor" rukometom je počeo da se bavi kao učenik Pete beogradske gimnazije, a igrao je za ORK Beograd, Crvenu zvezdu i Dinamo.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 180 puta, postigao 510 golova i osvojio olimpijsko zlato u Minhenu 1972. godine, kao i dve bronze na Svetskim prvenstvima.

Kao najbolje levo krilo na svetu dva puta je igrao za tim IHF.

Sa njim kao selektorom, Jugoslavija je ostvarila najveći uspeh u istoriji svog rukometa - osvojila je olimpijsko zlato u Los Anđelesu 1984. godine, srebro (1982) i bronzu (2000) na Svetskim prvenstvima.

Radio je u zemlji i inostranstvu, kako sa klubovima, tako i sa reprezentacijama Španije, SAD, Egipta i Katara.

Bio je profesor rukometa na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Beogradu, a preminuo je prošle godine u aprilu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво