U Zagrebu i Splitu otvorene nove dvorane za SP u rukometu

U Zagrebu i Splitu u subotu su otvorene nove dvorane građene za Svetsko prvenstvo u rukometu, koje u Hrvatskoj počinje 16. januara 2009. godine.

U zagrebačkoj Areni su hrvatski rukometaši, pred 15.000 gledalaca, savladali Rusiju sa 33:24 iako je selektor "vatrenih" Lino Červar izveo kombinovani sastav.

U Splitu je otvorena Spaladium arena kapaciteta 12.000 mesta u kojoj će se igrati utakmice B grupe Svetskog prvenstva, kao i jedan polufinalni susret, a Splićanima se obratio i gradonačelnik Ivan Kuret: "Trebalo je hrabrosti pre dve godine zamisliti da ćemo večeras biti ovde".

Rukometaši Srbije će na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj ipak nastupati u Poreču, pošto su se uprava tog grada i Rukometni savez Hrvatske dogovorili o uslovima pod kojima će Poreč organizovati utakmice D grupe.

Svetsko prvenstvo počinje 16. januara, a Srbija je u grupi sa Danskom, Norveškom, Egiptom, Brazilom i Saudijskom Arabijom.

U grupi A su Francuska, Mađarska, Slovačka, Rumunija, Argentina i Australija, u grupi B su Hrvatska, Švedska, Španija, Južna Koreja, Kuvajt i Kuba.

Dok u C grupi igraju Nemačka, Poljska, Makedonija, Rusija, Tunis i Alžir.

Utakmice po grupama igraju se u Zagrebu, Varaždinu, Zadru i Poreču.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво