Obradović: Optimista sam, igra na "naš način" donosi SP

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović rekao je da veruje u uspeh u baraž mečevima protiv Poljske i plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu. Meč u zrenjaninu na programu je u petak od 20.15.

Srpske rukometašice od ponedeljka se pripremaju u Zrenjaninu, gde će u "Kristalnoj dvorani" u petak dočekati Poljsku u prvom kvalifikacionom meču za plasman na SP.

"Od utorka popodne smo kompletni dolaskom Dijane Radojević. Devojke koje smo izabrali maksimalno su motivisane za ono što sledi, a mi iz strucnog štaba imamo veliko poverenje u njih", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Obradović ističe kako veruje u plasman na još jedno takmičenje u nizu koji je počeo sa Evropskim prvenstvom u Srbiji 2012. godine.

"Uvek sam optimista što se tiče rukometa. Tako je bilo i u kvalifikacijama za prošlo EP, ali i baraž sa muškarcima za SP 2019, tako je i sada. Ubeđen sam da će devojke dati sve od sebe i da će odigrati na visokom nivou što će nam omogućiti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Želim da u Japan odemo konačno kompletni i napadnemo mesto koje nam garantuje plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre", rekao je Obradović i dodao da Poljakinje neće biti lako savladati.

"To je ozbiljna reprezentacija. Pogledali smo tu utakmicu iz Nanta zajedno. Gubili smo sa golom na poluvremenu, ali ne zbog odbrane, već zbog grešaka u napadu. Promašili smo dva šuta na prazan gol. I ovog puta će biti veći problem napad, jer nemamo kada da se uigravamo, samo tri-četiri dana ukupno. To što radimo u reprezentaciji daje rezultate, ali klupski zahtevi često nisu u saglasnosti sa onim što mi želimo da napravimo. Ako ih ubedimo da igraju na naš nacin pobedićemo Poljsku i plasirati na SP", zaključio je Obradović.

Meč u Zrenjaninu igra se u petak od 20.15 sati, a revanš je sledećeg četvrtka u Lubinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво