Dan rukometa 27. decembra u Pioniru

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu kako bi nastavila pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 16. januara do 1. februara 2009. u Hrvatskoj.

Na početku završnih priprema, reprezentacija će u subotu, 27. decembra u 18 sati u hali Pionir i 28. decembra u 18 sati u Nišu odigrati utakmice sa Rumunijom, a povodom "Dana rukometa", kojim će obeležiti uspešnu 2008. godinu.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da je "ova godina dala snagu muškom rukometu".

"Tu smo da obeležimo Dan rukometa. Iza sebe imamo uspešnu godinu koja nam je dala snagu. Reprezentacija želi da se predstavi Beogradu i Nišu uoči Svetskog prvenstva u Hrvatskoj. Ovo je lep trenutak.

Dani kada nećemo mnogo razmišljati o tome šta nas čeka u narednoj godini", rekao je Cvetković.

Selektor je izrazio nadu da će Srbija odigrati dve kvalitetne utakmice sa Rumunijom, ali da će atmosfera ipak biti opuštena, jer "ono glavno" sledi posle Nove godine.

"Neki igrači još imaju obaveze u svojim klubovima i zbog toga neće biti u Beogradu. Očekujem da ćemo se okupiti u kompletnom sastavu 2. januara i da će svi igrači biti zdravi", rekao je Cvetković i ponovio da je cilj reprezentacije da u Hrvatskoj igra što bolje i da će uraditi sve da postigne najbolji mogući rezultat.

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije Danijel Anđelković istakao je da se vratio u ekipu posle dva meseca pauze zbog povrede.

"Lepo je videti stare prijatelje, naročito u ovakvoj prazničnoj atmosferi. Ove utakmice sa Rumunijomuvod  su za sve ono što nas čeka. Nadam se da ćemo svi biti zdravi", rekao je Anđelković.

Pivotmen reprezentacije Alem Toskić došao je u Beograd sa velikim flasterom preko nosa, ali je objasnio da povreda nije teška i da će vrlo brzo moći da trenira punim intezitetom.

"Malo sam povređen, ali nije strašno. Okupili smo se danas ovde na pripremama za Svetsko prvenstvo. Mi znamo šta nas čeka tamo i nadamo se najboljem", rekao je Toskić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković naglasio je da će za vreme Dana rukometa biti još manifestacija, a da će se ono najbolje što Srbija ima videti 27. decembra u Beogradu.

"Za vreme obeležavanja Dana rukometa, pored utakmica, organizovaćemo seminare za sudije i trenere i održaćemo Skupštinu RSS. Posle utakmice u Beogradu, na svečanosti dodelićemo nagrade najboljim u 2008. godini. Želeo bih da reprezentacija igra u punom Pioniru, jer su momci i stručni štab to zaslužili", rekao je Đurković.

Rukometna reprezentacija Srbije do polaska na Svetsko prvenstvo treniraće u Kovilovu i učestvovati na turniru u Francuskoj, a u Hrvatsku će krenuti 15. januara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се